Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Inspiration

Välkommen till ZOÉGAS Café & butik

Snabba fakta

  • Öppettider ZOÉGAS Café & Butik Måndag–Fredag 10–18 Lördag 10–16 Söndag stängt
  • Telefon 042-21 63 00

Här kan du köpa nymalet kaffe samt specialkaffen som endast finns i vår butik. Allt kaffe mals medan du väntar, många passar på att ta en snabb espresso på stående fot under tiden. Andra sätter sig ner i den lilla cafédelen och njuter av en alldeles osedvanligt god kopp ZOÉGAS. Här hittar du även porslin och andra kaffetillbehör. På sommaren har butiken en uppskattad uteservering.

I ZOÉGAS-butiken har det sålts kaffe ända sedan huset byggdes 1901. Förr i tiden hade det lilla företaget rosteri i källaren och provrum, kontor och butik i gatuplanet. I våningarna ovanpå bodde familjen Zoéga. I skyltfönstret har kaffehjulen snurrat sedan 1931. Inredningen är till stora delar orörd sedan dess.

Mörk mahogny, marmorgolv, mässings-detaljer och kaffekvarnar som sprider doften av härligt nymalet kaffe sätter stämningen. I taket finns vackra målningar och i butiken hittar du till och med en telefonhytt helt i mahogny med en fullt fungerande gammal bakelittelefon. Har du vägarna förbi Drottninggatan 30 i Helsingborg har du ingen ursäkt att inte komma in på en kopp.

Här kan du även köpa aktuella ZOÉGAS tillbehör, muggar, termosar, kaffeburkar, tygpåsar. Väl värt ett besök!

Snabba fakta:

  • Öppettider ZOÉGAS Café & Butik Måndag–Fredag 10–18 Lördag 10–16 Söndag stängt
  • Telefon 042-21 63 00