Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll

HÅLLBAR ÅTERVINNING

ZOÉGAS HÅLLBARHETSPROGRAM
Hållbar återvinning genomsyrar alla Zoégas åtaganden – det innebär att arbeta utifrån ett cirkulärt flöde, istället för ett linjärt flöde. Allt som tas fram och används ska vara återvinningsbart, istället för att i slutändan bli avfall. Nestlé och Zoégas har som globalt mål att alla förpackningar ska vara 100% återvinningsbara eller återanvändbara senast 2025.

ZOÉGAS STÖDER UNIK ÅTERVINNINGSCENTRAL

Zoégas och Nestlé stöder vår svenska återvinningspartner TMR genom att investera i byggandet av en ny återvinningscentral för flexibla plastförpackningar. Detta kommer att förbättra plaståtervinningsgraden i hela Sverige och inte bara för Zoégas.
”Vår vision är att inga förpackningar, där plasten utgör en stor del, hamnar på deponi eller som skräp. För att nå dit krävs samverkan mellan flera aktörer och den här satsningen är en viktig del i vårt arbete mot en cirkulär verksamhet”

Cathrine Suter Ossborn, Nordisk Kommunikationsdirektör.
kaffepaket återvinns

ZOÉGAS ARBETAR FÖR ATT ALLT SKA VARA ÅTERVINNINGSBART ELLER ÅTERANVÄNDBART

I hela kedjan från böna till kopp, arbetar Zoégas för att som tas fram och används ska vara återvinningsbart eller återanvändbart, istället för att i slutändan bli avfall. I arbetet ingår även muggar för takeaway där vi arbetar för att använda flergångsmuggar före engångsmuggar.
Zoegas takeaway kopp och termos

”PANTA” DIN ZOÉGASFÖRPACKNING OCH SAMLA POÄNG

En stor andel plastförpackningar slängs idag i hushållssoporna istället för att sorteras, detta vill vi ändra på! Appen Bower gör det möjligt för dig att panta alla typer av förpackningar som har en streckkod. Idén är att öka antalet förpackningar som sorteras på rätt sätt.

Såhär pantar du din Zoégas förpacking:
Genom att ladda ner Bower-appen, scanna streckkoden på din Zoégasförpackning och källsortera kan du samlar poäng direkt i appen som kan skänkas till välgörenhet eller bytas mot värdecheckar som kan lösas in i butik.
person skannar kaffepaket med mobil