Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
VÅRT KAFFE

PRESSKAFFE

Många anser att presskaffe är den ultimata tillagningsmetoden för kaffe. Grövre malda bönor läggs i en kanna med 96-gradigt vatten, där det extraheras och fullständigt blommar ut i smak och arom. Inget kommer mellan kaffet och vattnet, vilket möjliggör att smakerna kommer fram i sin renaste form.
HITTA ZOÉGAS PRESSO HÄR

ZOÉGAS PRESSO

Zoégas Presso ingår i Selected-kollektionen och innehåller noggrant utvalda bönor som blandats till en fyllig och balanserad smakupplevelse. Kaffet är grovmalt för att skilja kaffekornen från det färdiga kaffet i en presskanna. De grovmalda bönorna är också utmärkta till perkulator eftersom vattnet då cirkulerar lättare och på så sätt ger ett fylligare kaffe. Förutom Zoégas Presso kan du med en egen kvarn själv mala valfria hela bönor från Zoégas och på så sätt få en större smakvariation.
Zoégas Presso kaffe

EN SMAKRIK RESA GENOM HISTORIEN

Presskaffe, även känt som Frech press eller pressbryggare, anses ha sitt ursprung i Frankrike på 1800-talet. Det var en enkel och praktisk metod för att brygga kaffe och blev snabbt populärt. Under 1900-talet spred sig metoden till resten av Europa och vidare ut i världen. Enkelheten och möjligheten att experimentera med malningsgrad och bryggtid för att uppnå olika smakprofiler har förtrollat kaffeälskare i århundraden. Designen har utvecklats med kannor i olika material och utseenden men den geniala grundprincipen är densamma. Idag kan du få en enkel presskanna från ca hundra kronor
och uppåt.
Ritning av en kanna
SÅ HÄR GÖR DU PERFEKT PRESSKAFFE
För att göra perfekt Zoégas Presso, dosera direkt i kannan: 1 toppat Zoégas mått (6,25g) per kopp, eller 6 msk / 0,5 liter vatten. Häll över uppkokat, sjudande vatten (90-96 grader) och låt dra i 3-4 minuter. Rör om med en lång sked emellanåt. Pressa sedan sakta ner filtret och servera direkt. Till perkulator: dosera 7 strukna Zoégas-mått(8 msk) till 1 liter vatten.