Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll

CERTIFIERINGAR

Zoégas grundfilosofi är att hållbarhetsarbete ska genomsyra hela verksamheten och vara ett långsiktigt och pragmatiskt åtagande. Missionen är att leverera kvalitetskaffe med minsta möjliga klimat- och miljöpåverkan i en produktionskedja som ger ett bättre liv för alla.

RAINFOREST ALLIANCE

En oberoende märkning med fokus på att bevara den biologiska mångfalden, hållbara odlingsmetoder och odlarnas försörjningsmöjligheter och villkor. På grund av störningar i leveranskedjan går det för tillfället inte att gå tag på tillräckligt med certifierat kaffe för våra Rainforest Alliance-certifierade produkter. Det innebär att produkterna just nu kan innehålla mindre Rainforest Alliance-certifierat kaffe än vad som krävs för användning av Rainforest Alliance-märket. Så fort försörjningsbristen är löst kommer produkterna återigen innehålla Rainforest Alliance-certifierat kaffe på den nivå som krävs. Mer information hittar du nedan.
MER INFORMATION HITTAR DU HÄR
Rainforest Alliance logo

FAIRTRADE - RÄTTVISEMÄRKT

Produkter som har Rättvisemärkning tillverkas av människor som har bra arbets- och levnadsvillkor. Det motverkar barnarbete och ger tillverkare och odlare möjlighet att driva skolor och hälsovård. Rättvisemärket motverkar dålig behandling av arbetare och arbetar för en fungerande demokrati.
LÄS MER
Fairtrade logo

KRAV

KRAV är en svensk märkning av ekologiska produkter odlade utan gift. När produkterna tillverkas påverkas miljön så lite som möjligt genom minsta möjliga energianvändning, minimala utsläpp och föroreningar. Märkningen främjar djur och människors hälsa bland annat genom att man inte använder giftiga bekämpnings- eller gödselmedel. KRAV-märkta varor innehåller inte genmodifierade produkter.
LÄS MER
KRAV logo

EKOLOGISKT JORDBRUK EUROPA

EU har tagit fram ett regelverk för ekologisk jordbruk. Märkningen garanterar att man följer gällande regelverk.
EU-leaf

4C-CERTIFIERING

4C (Common Code for Coffee Community) innebär socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar vid förädling och handel av kaffe.
LÄS MER
4C logo