Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
INSPIRATION

VAD PASSAR TILL VAD

Kaffe är en extremt smakrik dryck, med över 800 smakämnen. Det är ungefär dubbelt så många som vin. De många smakerna gör kaffet till ett fantastiskt komplement till maträtter och desserter. Vid en bra kombination behåller både kaffet och maten sina karaktärer, men i bästa fall gifter sig smakerna med varandra och helt nya smakupplevelser uppnås.
UPPTÄCK ZOÉGAS PRODUKTER
Alla har vi olika smak och det är alltid dina egna preferenser som styr vad just du tycker är gott. Prova dig därför fram genom att dricka olika kaffe till olika desserter och bakverk.

SÅ HÄR HITTAR DU EGNA BRA SMAKKOMBOS

Du behöver:
Två olika sorters kaffe
Mörk choklad
Ljus choklad

Gör så här:
Ta en bit choklad i munnen och smaka av med kaffe direkt efteråt. Du kommer att upptäcka att ZOÉGAS Intenzo blir helt fantastiskt tillsammans med ljus choklad och ZOÉGAS Mollbergs Blandning får ljuvliga smakdimensioner tillsammans med mörk choklad. Prova också olika kaffe med citron och lättsaltade chips. Ett friskt syrligt kaffe som t ex ZOÉGAS Mellansrost Stockholm gynnas av att drickas tillsammans med
citronkaka och andra syrliga desserter.
Samkkombinationer

SMAKHJULET

Kaffe är en extremt smakrik dryck, med över 800 smakämnen. Det är ungefär dubbelt så många som vin. De många smakerna gör kaffet till ett fantastiskt komplement till maträtter och desserter.
Med hjälp av Zoégas smakhjul kan du öva på att idenfiteria de olika smaknyanserna i ditt kaffe. Känner du bäriga toner av röda vinbär, eller kanske söta toner av smörkola?
Smakhjulet