Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
VÅRT KAFFE

HELA BÖNOR

Om du frågar ett kaffeproffs om vad som är nyckeln till en riktigt smakfull kopp kaffe, kommer de med stor sannolikhet att inkludera - nymalda hela bönor. Anledningen är helt enkelt att det godaste kaffet kommer från färskmalda bönor. När kaffebönan mals i kvarnen frigörs smakerna och aromerna ur sin inneslutning. Den ljuvliga doften fyller rummet och förstärker din smakupplevelse. När du omedelbart brygger de nymalda bönorna tillvaratas kaffets naturliga smaker. Har du en gång börjat med Zoégas hela bönor, kommer du få svårt att gå tillbaka till att köpa färdigmalet kaffe.
UPPTÄCK HELA BÖNOR

SELECTED

Våra finaste kaffekompositioner innehåller noggrant utvalda bönor som odlats på hög höjd för att utveckla de djupaste smakerna. Blandningarna har rostats med precision och låter dig upptäcka de utsökta nyanser som riktigt kvalitetskaffe kan bjuda på. Upptäck en palett av smaker, från milda och blommiga toner till intensiva och kryddiga profiler.
Bild på två paket hela bönor

TRADITION

Våra klassiska blandningar som tar tillvara på den typiska Zoégas-karaktären. Blandningarna bär på ett anrikt arv och har en lång historia där de varit kaffedrickares favoriter i decennier. Originalet Skånerost skapades redan 1918, till Hotell Horn i Malmö och är flaggskeppet i serien. Här kan du hitta de genuina kaffesmakerna som möter både traditionella och moderna kaffedrickares behov och preferenser.
4 paket med hela bönor

SELECTED ORGANIC

Upptäck det ultimata kaffet för finsmakare där ekologiska odlingsmetoder bidrar till att bevara kaffets naturliga smaker och kvaliteter, vilket resulterar i en autentisk och fyllig smakupplevelse. Hazienda är 100% Fairtrade- och KRAV-certifierade bönor.
Ett paket hela bönor

HELA BÖNOR - FLER MÖJLIGA BRYGGMETODER

När du använder dig av hela bönor, öppnar sig en värld av olika bryggmetoder. Olika bryggmetoder kräver olika malningsgrad och med hela bönor kan du enkelt anpassa för optimal smak. Kanske föredrar du presskaffe till en långfrukost på söndagsmorgonen, en espresso för att kickstarta måndagen, och en klassisk svart kopp bryggkaffe till eftermiddagsfikan? Välj dina favoritbönor från Zoégas och mal varje kopp för den bryggmetod som passar tillfället. Färskt, fräscht och exceptionellt smakrikt.
Presskaffe

TA KONTROLL ÖVER DIN KAFFESMAK

Varje bryggmetod kräver olika malningsgrad, vilket har att göra med tiden det tar för vattnet att extrahera smaken ur det malda kaffet. Vid tillagning av espresso pressas vattnet med flera bars tryck snabbt genom finmalet kaffe. Vid tillagning av presskaffe, får grovmalda kaffebönor dra sig 4 minuter i vattnet. Med kaffebryggare och droppkaffe pulseras vattnet genom medelgrovt malda bönor.

Genom att försiktigt justera malningen för din bryggmetod kan du finjustera smaken efter dina preferenser. Om du föredrar en djupare smak, kan du mala kaffet något finare. Önskar du en något sötare smak, kan du mala kaffet lite grövre.
Droppkaffe

OLIKA SÄTT ATT ANVÄNDA HELA BÖNOR

Med en kaffekvarn kan du oavsett bryggmetod få en större smakupplevelse med ljuvlig arom och fler nyanser. Hela bönor låter dig komma närmre kaffehantverket och gör din kaffebryggning till en helig ritual.
FILTERBRYGGARE
För traditionell kaffebryggare används bryggmalet kaffe vilket brukar benämnas som ”filter” på kaffekvarnar. För idealisk smak doseras Zoégas med 6,25 g per kopp kaffe. Önskar du ett kärvare och kraftfullare kaffe, eller en rundare karaktär rekommenderas att prova olika hela bönor i Zoégas breda sortiment.
POUR OVER & DROPPKAFFE
Pour over & droppkaffe är en manuell version av en traditionell kaffebryggare. Skillnaden är att du själv har större kontroll över smak och styrka och resultatet är en mycket ren bryggning. Grundläggande för en bra pour over bryggning är nymalda bönor. Normalt används en vanlig bryggmalning, men prova gärna finare eller grövre malning för att själv styra smaken.
PRESSKAFFE
I en presskanna används grovmalda bönor för att separera kaffekornen från det färdiga kaffet. Malningsgraden brukar benämnas ”press” på kaffekvarnar. Förutom Zoégas Presso som säljs som färdigmalet grovt kaffe för presskanna, kan du med en egen kvarn välja mellan en uppsjö av hela bönor från Zoégas och på så sätt få en större smakvariation. Använd 50-60 g grovmalet kaffe per liter vatten.
PERKOLATOR
PERKOLATOR
Perkolatorn har i många tider ansetts vara en optimal metod för att brygga smak- och aromrikt kaffe. Den ser ut ungefär som en termos och man använder grovmalet kaffe precis som till presskaffe. Kaffet packas lätt så att det förångade vattnet kan rinna genom bönorna i optimal hastighet.
ESPRESSOMASKIN & MOKA
ESPRESSOMASKIN & MOKA
Både mokabryggare och espresso kräver jämnt finmalda bönor som packas mer kompakt. Ju jämnare och finare bönorna är malda, desto bättre kvalitet och smak får du på din espresso. Därför kräver moka och espresso en kvarn av hög kvalitet. Tillagningsmetoderna ger ett mycket smakrikt kaffe som kröns av en fin crema på toppen av koppen. Använd 7-10 g finmalet Zoégas per kopp.
HELAUTOMATISK MASKIN
HELAUTOMATISK MASKIN
Många helautomatiska maskiner har integrerad kvarn som anpassar malningsgraden till maskinens bryggningsprogram. Har du en maskin med två bönbehållare, kan du ladda maskinen med både espresso- och bryggkaffebönor från Zoégas. Visste du att du kan göra espresso på bryggkaffebönor och bryggkaffe på espressobönor?

KAFFEKVARN

Att investera i en bra kaffekvarn ger direkt lön i smakfullhet. Desto bättre malet kaffe, desto bättre smak. Det finns en uppsjö av kvarnar på marknaden, från enkla manuella, till avancerade professionella kvarnar likt de som används på caféer och restauranger.

ATT VÄLJA KVARN

Välj en kvarn med justerbar malningsgrad, så att du kan mala dina bönor för espresso, filterkaffe och presskanna. Elektriska kvarnar har antingen roterande knivar eller malskivor och finns att köpa från några hundralappar och uppåt. Bäst är att välja en kvarn med malskivor som maler med jämnare kvalitet vilket ger större kvalitet och smak på kaffet. Riktiga kaffekonnässörer föredrar en handkvarn för att få kontroll över hantverket. När du maler kaffet själv är en våg A och O för att mala exakt rätt mängd kaffe för det antal koppar du ska brygga. Vissa avancerade kvarnar har integrerad våg, men för de flesta fungerar en vanlig köksvåg utmärkt.
kvarn

ROTERANDE KNIVAR

Enklare kvarnar med roterande knivar fungerar för de flesta bryggmetoder, men inte för espresso.
KNIVAR

MALSKIVOR

Ger jämn och fin malning. Det går att förinställa malningsgrad och ofta även malningstid, så att du kan dosera rätt mängd kaffe vid varje bryggning. Har du en espressomaskin behövs en kvarn med malskivor.
MALSKIVOR