INSPIRATION
SÅ HÄR SKUMMAR DU MJÖLK
Fint skummad mjölk är ett enkelt sätt att lyxa till och bredda din espressoupplevelse. Både för att göra klassiska cafédrycker som caffè latte, cappuccino och macchiato, men också för att sätta pricken över i:et med latte art.

ESPRESSOMASKIN MED ÅNGMUNSTYCKE
Placera munstycket 2 mm under ytan. Låt munstycket följa ytan medan värmen och skummet ökar. Stäng av när mjölken är 55-65°C.

MICROVÅGSUGN
Värm mjölk i microvågsugn till 60-65°C. Ta ut behållaren och sätt på ett lock ordentligt. Skaka sedan kraftigt i ca 30 sekunder.

KASTRULL PÅ SPISEN
Värm mjölk i en kastrull och vispa snabbt tills mjölken når 60-65°C och du har fått ett fint jämnt skum. Använd gärna en liten batteridriven lattevisp.

ELEKTRISK MJÖLKSKUMMARE
Det finns flera olika varianter av mer eller mindre automatiska mjölkskummare på marknaden som helt enkelt gör jobbet åt dig.
TIPS VID MJÖLKSKUMNING
Använd gärna standardmjölk för ett krämigt skum. Lättmjölk fungerar också men blir då mer fluffigt.
Växtbaserade drycker, som havre- och sojadryck skummas på samma sätt som komjölk.
Prova dig gärna fram.
Utgå alltid från färsk och kall mjölk.
Var noga med att inte värma mjölken mer än till 65°C för att bevara smaken.
Växtbaserade drycker, som havre- och sojadryck skummas på samma sätt som komjölk.
Prova dig gärna fram.
Utgå alltid från färsk och kall mjölk.
Var noga med att inte värma mjölken mer än till 65°C för att bevara smaken.

SÅ HÄR GÖR DU LATTE ART



