Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
INSPIRATION

SÅ HÄR SKUMMAR DU MJÖLK

Fint skummad mjölk är ett enkelt sätt att lyxa till och bredda din espressoupplevelse. Både för att göra klassiska cafédrycker som caffè latte, cappuccino och macchiato, men också för att sätta pricken över i:et med latte art. Oavsett om du är en nybörjare eller redan har viss erfarenhet av att skumma mjölk, kommer vår sida att hjälpa dig att förbättra dina färdigheter och ta din espressoupplevelse till nya höjder. Så varför inte börja utforska konsten att skumma mjölk och lära dig att skapa fantastiska cafédrycker och imponerande latte art? Låt oss ta dig med på en resa in i mjölkens värld och hjälpa dig att bli en mästare på att skumma mjölk!
espressomachine

ESPRESSOMASKIN MED ÅNGMUNSTYCKE

Placera munstycket 2 mm under ytan. Låt munstycket följa ytan medan värmen och skummet ökar. Stäng av när mjölken är 55-65°C.
MICROVÅGSUGN

MICROVÅGSUGN

Värm mjölk i microvågsugn till 60-65°C. Ta ut behållaren och sätt på ett lock ordentligt. Skaka sedan kraftigt i ca 30 sekunder.
handwhisk and pot

KASTRULL PÅ SPISEN

Värm mjölk i en kastrull och vispa snabbt tills mjölken når 60-65°C och du har fått ett fint jämnt skum. Använd gärna en liten batteridriven lattevisp.
milk frother

ELEKTRISK MJÖLKSKUMMARE

Det finns flera olika varianter av mer eller mindre automatiska mjölkskummare på marknaden som helt enkelt gör jobbet åt dig.

TIPS VID MJÖLKSKUMNING

Att skumma mjölk på rätt sätt handlar om att hitta den perfekta konsistensen och temperaturen för att skapa ett mjukt och krämigt skum. Det kräver rätt teknik och verktyg, men med lite övning kan du snart bli en mästare på att skumma mjölk som en professionell barista.

- Använd gärna standardmjölk för ett krämigt skum. Lättmjölk fungerar också men blir då mer fluffigt.
- Växtbaserade drycker, som havre- och sojadryck skummas på samma sätt som komjölk.
- Prova dig gärna fram.
- Utgå alltid från färsk och kall mjölk.
- Var noga med att inte värma mjölken mer än till 65°C för att bevara smaken.
skummar mjölk

SÅ HÄR GÖR DU LATTE ART

koppkaffe med mjölk som ska hällas i koppkaffe med mjölk som ska hällas i koppkaffe med mjölk som ska hällas i koppkaffe med mjölk som ska hällas i