Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
INSPIRATION

SÅ HÄR SKUMMAR DU MJÖLK

Fint skummad mjölk är ett enkelt sätt att lyxa till och bredda din espressoupplevelse. Både för att göra klassiska cafédrycker som caffè latte, cappuccino och macchiato, men också för att sätta pricken över i:et med latte art.
espressomachine

ESPRESSOMASKIN MED ÅNGMUNSTYCKE

Placera munstycket 2 mm under ytan. Låt munstycket följa ytan medan värmen och skummet ökar. Stäng av när mjölken är 55-65°C.
MICROVÅGSUGN

MICROVÅGSUGN

Värm mjölk i microvågsugn till 60-65°C. Ta ut behållaren och sätt på ett lock ordentligt. Skaka sedan kraftigt i ca 30 sekunder.
handwhisk and pot

KASTRULL PÅ SPISEN

Värm mjölk i en kastrull och vispa snabbt tills mjölken når 60-65°C och du har fått ett fint jämnt skum. Använd gärna en liten batteridriven lattevisp.
milk frother

ELEKTRISK MJÖLKSKUMMARE

Det finns flera olika varianter av mer eller mindre automatiska mjölkskummare på marknaden som helt enkelt gör jobbet åt dig.

TIPS VID MJÖLKSKUMNING

Använd gärna standardmjölk för ett krämigt skum. Lättmjölk fungerar också men blir då mer fluffigt.
Växtbaserade drycker, som havre- och sojadryck skummas på samma sätt som komjölk.
Prova dig gärna fram.
Utgå alltid från färsk och kall mjölk.
Var noga med att inte värma mjölken mer än till 65°C för att bevara smaken.
skummar mjölk

SÅ HÄR GÖR DU LATTE ART

koppkaffe med mjölk som ska hällas i koppkaffe med mjölk som ska hällas i koppkaffe med mjölk som ska hällas i koppkaffe med mjölk som ska hällas i