Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
INSPIRATION

DE VANLIGA KAFFEDRYCKERNA

SVART KAFFE
Den svarta koppen kaffe är mångas favorit, både med och utan mjölk, och den kan njutas både varm och kall.
svart kaffekopp

SVART KAFFE

Svart kaffe kan tillagas på flera olika sätt.
Läs om flera tillagningsmetoder här.
café au lait

CAFÉ AU LAIT

Hälften bryggkaffe och hälften varm mjölk.
cold brew illustration

COLD BREW

Häll 100g malet kaffe och 1 liter vatten i en sluten behållare. Låt stå 1 dygn i kylen. Sila kaffet och njut med isbitar. Cold brew smakar också gott med mjölk.
ESPRESSOBASERADE
Espresso är grunden i alla kaffedrinkar för professionella baristas på coffeshops runt om i världen. Här har vi samlat de populäraste, med tydliga tillredningsproportioner.
illustration av en  espresso

ESPRESSO

3-4 cl espresso
dubbel espresso

DUBBEL ESPRESSO

6-8 cl espresso
espresso macchiato

ESPRESSO MACCHIATO

6 cl espresso
1cl skummad mjölk
ristretto

RISTRETTO

2-2,5 cl espresso
kortare bryggning
lungo

LUNGO

9 cl espresso
längre bryggning
cortado

CORTADO

6 cl espresso
6 cl skummad mjölk
cappuccino

CAPPUCCINO

3-4 cl espresso
9 cl varm mjölk
6 cl mjölkskum
americano

AMERICANO

Dubbel espresso (6 cl)
och 9 cl hett vatten
latte

LATTE MACCHIATO

3 cl espresso
ca 22 cl skummad mjölk
flat white

FLAT WHITE

En dubbel ristretto (5 cl) med 15 cl lättskummad mjöl
latte

CAFFÉ LATTE

6 cl espresso
ca 22 cl skummad mjölk
LITE MER OVANLIGA SPECIALITETER
Här bjuder vi på några lite mindre vanliga, men mycket goda espressobaserade klassiker.

CON PANNA

En espresso med en klick vispad grädde på toppen.

FREDDO

En kyld espresso med lite socker.

CORRETTO

En espresso med 1–2 cl sprit (rom, grappa eller sambuca).

ROMANO

En espresso med lite citronskal.

CAPPUCCINO SCURO

Cappuccino med en extra shot espresso.

MAROCCHINO

En espresso med kakao på creman. Häll sedan på lika mycket varm och skummad mjölk.

SHAKERATO

En espresso med lite socker och isbitar som skakas i en shaker. Serveras utan isbitar i ett glas.

CAFFÈ MOCHA

Blanda en doppio espresso med chokladpulver och fyll upp med varm och skummad mjölk. Serveras gärna med en klick vispad grädde.

FRAPPÉ DI CAFFÉ

Blanda espresso, mjölk, socker och is i en mixer (en slags espressomilkshake).

UPPTÄCK MASSOR AV LÄCKRA RECEPT PÅ KAFFEDRINKAR TILL VARDAGS, OCH FEST, SAMT DESSERTER MED ELEGANT TOUCHE AV KAFFE.

LÄS MER