Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll

HÅLLBAR FÖRPACKNING

ZOÉGAS HÅLLBARHETSPROGRAM
Zoégas arbetar för att optimera allt förpackningsmaterial för en hållbar framtid. Målet är att alla förpackningar senast år 2025 ska vara återvinnings- eller återanvändbara. Ett steg på vägen är att vi har minskat plasten runt kaffets transportförpackninga med 40% och vi använder 50% återvunnen plast. Genom att byta till en tunnare plastfilm minskar Zoégas förbrukningen av plast med 7 ton per år.

FRÅN PLAST TILL PAPPER

Genom en kreativ lösning har Zoégas lyckats eliminera all plast som används för sekundärförpackning av vakuumpackade kaffeprodukter och ersatt den med papper, en åtgärd som reducerar fabrikens plastförbrukning med cirka 20 ton om året.

SE FILMEN HÄR
två flak med kaffe

"PANTA" DIN ZOÉGASFÖRPACKNING OCH SAMLA POÄNG

Ladda ner Bower-appen, scanna streckkoden på din Zoégasförpackning och källsortera. Du samlar då poäng direkt i appen som kan bytas mot värdecheckar eller skänkas till välgörenhet.
LADDA NER BOWER-APPEN HÄR
Man som scannar ett kaffepacket
ALL ZOÉGAS FÖRPACKNINGAR KAN PANTAS!
FÖLJ 4 ENKLA STEG

1. Skanna EAN koden på den tomma förpackningen med Bower-appen.

2. Hitta din närmaste återvinningsstation i appen. Du kan sortera och få poäng hemma genom att exempelvis registera dina egna flerfackskärl eller miljöhus i appen.

3. Källsortera den tomma förpackningen i en Bower-registrerad återvinningsstation.

4. Samla poäng som kan konverteras till pengar, rabattkuponger eller doneras till välgörenhet.
LÄS MER OM BOWER HÄR
5 paket Zoégas
ZOÉGAS STÖDER UNIK ÅTERVINNINGSCENTRAL
Zoégas och Nestlé stöder vår svenska återvinningspartner TMR genom att investera i byggandet av en ny återvinningscentral för flexibla plastförpackningar. Detta kommer att förbättra plaståtervinningsgraden i hela Sverige och inte bara för Zoégas.
LÄS MER OM TMR