Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Inspiration

Möt 6 odlare

Läs mer om sex av de fantastiska odlare som bidragit med kaffe till Zoégas unika sommarkaffe 2020.

Årets unika sommarkaffe kommer från Colombia, Brasilien och Rwanda. Med hjälp av blockkedje-teknologin, är årets sommarkaffe spårbart hela vägen.

COLOMBIA

MÖT ODLAREN: JOSÉ VILLEGAS

José Villegas, kallas Chepe av både familj & vänner.

Redan som 6 åring började han lära sig om kaffe. När skolan var slut ville han ivrigt lära sig mer om kaffe och kaffeodling. 1983 tog han till slut över familjens kaffeodling. Chepe var alltid mån om att lära sig nya saker, 1999 reste han utomlands och kom först tillbaka till Colombia 11 år senare. Något av det första han gjorde väl tillbaka i landet var att köpa en kaffefarm, El Edén i regionen Valle De Cauca.

COLOMBIA

MÖT ODLAREN: JORGE ALBERTO GALLEGO CARMONA

Jorge Alberto Gallego Carmona. 43 år gammalgift och med tre barn.

Jorge lärde sig om kaffe tidigt av sin far. 1996 köpte han egen mark och startade sin egna kaffeverksamhet. Farmen ligger högt uppe och i en zon med unikt mikroklimat. Rättare sagt varma temperaturer och vindar under dagen, men svalare under natten vilket ger väldigt hög kvalitet och en unikhet i kaffebönorna.

BRASILIEN

MÖT ODLAREN: FLÁVIA ALVES DE OLIVEIRA

Flávia Alves de Oliveira, 54 år gammal.

Bosatt i Alta Mogania regionen, nära staden Cristais Paulista. Hon köpte sin kaffefarm 1984 tillsammans med sin man. Tillsammans med sin man har hon investerat och utvecklat farmen för att odla både mer kvalitativt kaffe men även öka volymen kaffe de producerar. Flavia är oerhört passionerad i kaffe, men hon är även med i åtskiliga föreningar och utbildar i skolor om hur viktigt det är att tänka hållbart. Beundransvärt är att hon ofta besöker skolor för att hjälpa barnen att förstå hur viktiga de är för jordens framtid.

BRASILIEN

MÖT ODLAREN: DALTON GARCIA PEREIRA

Dalton Garcia Pereira, 48 år gammal.

Dalton är son till en lantbrukare och utbildad inom lantbruksteknik. 2010 började han odla kaffe i mindre skala på mark som han själv köpt. Regionen där han började med kaffeodling har stor potential för kvalitetskaffe och det har varit en motivation för Dalton att producera mer och bättre kvalitet. 

Hans ledord är:  ”Jag började odla i liten skala och har med åren kunnat expandera. Jag är stolt över vad jag hittills har åstadkommit”

RWANDA

MÖT ODLAREN: NTIRUBURAKARYO VENANTIA

Ntiruburakaryo Venantia, 90 år gammal, 3 barn.

Kaffeodling har varit huvudsysslan i 65 år. Även hennes pappa odlade kaffe och det har varit en av få inkomstkällor för de. Trots sin ålder så hoppas hon på flera goda kaffeskördar under de kommande åren.

Hennes ledord är: ”Kaffe är och har varit bra för mig, Om du odlar ditt kaffe med kärlek kommer ditt kaffe vara exceptionellt bra.”

RWANDA

MÖT ODLAREN: IMANISHIMWE CLAUDINE

Imanishimwe Claudine 20 år, & etbarn.

Redan 2015 började hon odla kaffe. Allt började med att hon fick lära sig allt om kaffe från sin kloka farfar. Det var även hans mark och kaffeträd hon sedan fick ärva.

Hennes förhoppning är att kaffepriserna går upp så att hon kan investera ännu mer i sin odling för att öka hennes kaffeproduktion och på så sätt öka sin inkomst.

Hennes ledord är: ”Var tålmodig och med tiden kan du uppskatta det hårda arbete du gjort!”