Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Paket med Forte och Koffeinfri Skånerost
Pressrelease

ZOÉGAS Functional – för den medvetna kaffeälskaren

2021-02-17
Nu introduceras Zoégas Functional, en ny funktionell kaffeserie bestående av Zoégas Skånerost koffeinfri samt Forte med mer koffein för alla som vill ha en extra energikick.

Vi svenskar älskar vårt kaffe och tillsammans med våra nordiska grannländer ligger vi i topp när det gäller kaffedrickande. Samtidigt vill många variera sitt kaffeintag beroende på situation. Zoégas Functional är en ny funktionell kaffeserie framtagen för den medvetna konsumenten och särskilt anpassad för dagens alla tillfällen.

Skånerost koffeinfri
Originalet sedan 1918, Zoégas Skånerost, finns nu även som koffeinfritt alternativ. Perfekt för alla som vill kunna njuta av en kopp kaffe på kvällen utan att tänka på att sömnen påverkas negativt.

- Vi vill att alla ska kunna njuta av Zoégas kaffe hela dygnet. Vi är stolta att äntligen lansera ett koffeinfritt kaffe som både är koffeinfritt och möter våra höga krav på smak och kvalitet, säger Hans Nilsson, Marknadschef på Zoégas.

Zoégas Skånerost koffeinfri är ett mörkrostat kaffe med en stor och fyllig doft med inslag av nöt och svarta vinbär. Genom varsam metod har Zoégas lyckats behålla den karaktäristiska smaken av traditionell Skånerost. Bönorna kommer från Östafrika, Brasilien och Latinamerika och den kraftiga smaken är fylld av behaglig kärvhet med lång eftersmak av frukt och svarta vinbär.

Forte – mer koffein
Ibland behöver man den där extra energikicken i vardagen, kanske för att starta igång dagen eller före ett träningspass. För just dessa tillfällen har Zoégas tagit fram Forte, ett kaffe med naturligt högre koffeinhalt än övrigt sortiment.

- Vi vet att många söker en extra energikick i vardagen. I Forte har vi använt bönor som ger en extra koffeinkick på ett naturligt sätt utan några tillsatser. En naturlig källa till en smakfull kopp kaffe med mer koffein, säger Hans Nilsson.

Robustabönorna ger kaffet en kärv och kraftfull upplevelse och balanseras med fruktigheten från Arabicabönorna från Sydamerika. Kaffet kan med fördel avnjutas tillsammans med lite mjölk.

Zoégas Functional finns i butik från vecka 7 i 325 grams förpackningar malet kaffe. Rekommenderat pris är 48 kr.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Lindgren, kommunikationschef på Zoégas
e-mail: mikael.lindgren@se.nestle.com

tel: 0768 798 513