Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Zoégas Wiener Ice Coffee

ZOÉGAS WIENER ICE COFFEE

Har du besökt caféerna i Wiens stadskärna och fått chansen att prova den typiska Wiener Eiskaffee? Denna klassiska kalla specialitet är en perfekt blandning av en kaffedrink och en dessert, där glass, kaffe, grädde och riven choklad möts i en fulländad harmoni. Wiener Ice Coffee är en upplevelse för alla dina sinnen. Det börjar med en generös portion av len och krämig glass som läggs i ett glas. Sedan hälls en nylagad och intensiv kopp kaffe över glassen, skapandes en härlig kontrast mellan den varma kaffesmaken och den svala glassen. Oavsett om du njuter av den på en varm sommardag eller som en lyxig efterrätt, kommer denna kalla specialitet att ta dig tillbaka till Wiens cafékultur och ge dig en njutning som du sent kommer att glömma.

Du behöver

  • 1 dl bryggt Zoégas kaffe
  • 2 kulor vaniljglass
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Mörk blockchoklad

Gör så här

(1 portion)

 

Börja med att tillaga en kopp Zoégas bryggkaffe och låt det svalna.

Vispa grädden tills den blir lätt och fluffig.

Lägg två kulor vaniljglass i ett högt glas. Vaniljglassen kommer att ge en svalkande och krämig bas för din Wiener Ice Coffee.

Häll mjölk och det avsvalnade kaffet över vaniljglassen i glaset. Mängden mjölk kan anpassas efter din personliga smakpreferens.

Toppa din Wiener Ice Coffee med den vispade grädden. Den krämiga grädden kommer att ge en extra touch av lyx och fyllighet till varje klunk.

Avsluta genom att toppa med lite riven mörk choklad. Den rivena chokladen kommer att ge en utsökt chokladig smak och en vacker presentation till din Wiener Ice Coffee.

 

Nu är det dags att njuta av din oemotståndliga Wiener Ice Coffee!