Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Zoégas Dalgona brygg

ZOÉGAS DALGONA BRYGG

Dalgona har de senaste åren blivit en riktig kaffehit som blev populärt efter att drycken visades på ett koreanskt underhållningsprogram och sedan spreds viralt via bl a TikTok. Namnet Dalgona kommer från ett koreanskt godiskex som blev populärt på 70-talet och nu senast även var med i serien "Squid Game". Originalreceptet går ut på att intensivt vispa lika delar snabbkaffepulver, varmt vatten och socker till en fluffig kräm och servera tillsammans med is och mjölk som en svalkande kaffedrink.        

Lär dig göra en helt egen Dalgona-brygg med ditt favoritkaffe från Zoégas genom att koka ner Zoégas bryggkaffe till en koncentrerad form. Genom att använda Zoégas kaffe får du en unik och välsmakande twist på denna populära kaffedrink.

 

Du behöver

  • 4 dl nybryggt Zoégas kaffe
  • 4 msk socker
  • 3 isbitar
  • 2 dl mjölk

Gör så här

(1 portion)

 

Brygg 4 dl valfri Zoégas bryggkaffe. Häll det bryggda kaffet i en kastrull och värm upp för att koka ner och gör en kaffesyrup. När kaffet börjar koka, tillsätt 2 msk socker under omrörning. Fortsätt att koka ner kaffet tills det minskar till ca 25% av den ursprungliga mängden. Du bör ha cirka 1 dl kvar i kastrullen, och en rik och koncentrerad kaffesyrup kommer att bildas. Häll syrupen i en bunke tillsammans med ytterligare 2 msk socker. Använd en elvisp och vispa blandningen i ca 2-3 minuter, eller tills den blir krämig, luftig och får en vacker ljusbrun färg. Du kommer att märka att blandningen tjocknar och får en härlig konsistens. Ta ett glas och lägg i cirka 3 isbitar. Fyll sedan upp glaset med mjölk, men se till att lämna lite plats för att toppa det med din Dalgona-blandning. Avsluta genom att försiktigt toppa mjölken med den krämiga Dalgona-blandningen. Nu är det dags att njuta av din Zoégas Dalgona-brygg!