Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Pepparkakor

PEPPARKAKOR

Det finns få dofter som är så juliga som doften av nybakade pepparkakor som sprider sig i hela huset. Att baka pepparkakor är inte bara en tradition utan också ett sätt att skapa mysiga stunder och sprida julglädje. Våra pepparkakor är perfekta att njuta av tillsammans med en kopp Zoégas julkaffe för att verkligen fånga den juliga stämningen. Du kan också servera dem som en del av julens fikabord och glädja både familj och vänner med dessa läckra godsaker.Följ vårt recept och låt ditt hem fyllas med doften av jul och smaken av traditionella pepparkakor.

Du behöver

  • Pepparkaksdeg

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C.
 

Om du använder en hushållsmaskin för att knåda degen, kan du först blanda kallt smör och socker. När du sedan blandar i resten av ingredienserna, behöver du bara knåda degen en kort stund. På så sätt hinner den inte bilda gluten och du får en pepparkaka som är härligt frasig.

Kavla ut degen tunt, cirka 1,5-2 mm tjocklek.

Använd pepparkaksformar för att skapa olika figurer och placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 7-8 minuter. Du kan med fördel öppna ugnen lite då och då för att släppa ut fukten som bildas och få ännu frasigare pepparkakor.

Nu är dina pepparkakor redo att njutas av! Du kan dekorera dem med glasyr eller äta dem precis som de är.

 

Tips! Kyl degen innan du använder den så behöver du inte använda lika mycket mjöl när du hanterar den. Precis som med en mördeg är det viktigt att inte knåda pepparkaksdegen för länge.