Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Zoégas Espresso Freddo

ZOÉGAS ESPRESSO FREDDO

Välkommen till den svalkande och sofistikerade världen av Espresso Freddo! Denna förträffliga kaffedryck skapades i de iskalla kaffedryckernas moderland, Grekland, på 90-talet och har sedan dess blivit en favorit bland kaffeälskare världen över. En signifikant egenskap hos en grekisk Freddo är den stora, fluffiga skumkronan som bildas på toppen när espresson mixas tillsammans med is. Det är denna skumkrona som ger Espresso Freddo sin unika och eleganta presentation. Den svalkande kylan från isen tillsammans med den intensiva smaken av espresson skapar en harmonisk och uppfriskande kombination. Låt Espresso Freddo bli din följeslagare under varma sommardagar eller när du behöver en uppfriskande energikick.

Du behöver

  • 1 dubbel Zoégas by Nespresso Espresso Originale
  • 2 tsk rörsocker
  • Isbitar

Gör så här

(1 portion)

 

Börja med att brygga en dubbel Zoégas by Nespresso Espresso Originale och låt den svalna.

Lägg 4-5 isbitar i en mixer eller en behållare som går att stänga med lock. Det är viktigt att använda tillräckligt med is för att kyla ner espresson ordentligt och skapa den rätta konsistensen.

Häll den svalnade espresson över isbitarna. 

Tillsätt två teskedar rörsocker, eller mer om du föredrar en sötare smak. Justera sötman efter din personliga smak och preferens.

Mixa slät i en mixer eller skaka behållaren tills isbitarna är helt krossade och ett fluffigt skum har bildats. Detta är det hemliga knepet för att få den karakteristiska skumkronan på toppen av din Espresso Freddo.

Lägg 2-3 isbitar i ett glas och häll över den släta is- och espressomixen.

Nu är det dags att njuta av din Espresso Freddo!  Ta en klunk och låt den intensiva smaken av Zoégas by Nespresso Espresso Originale förena sig med den svalkande kylan och det fluffiga skummet.