Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Zoégas Espresso Freddo

ZOÉGAS ESPRESSO FREDDO

Espresso Freddo skapades i de iskalla kaffedryckernas moderland Grekland på 90-talet och har sedan dess ansetts vara en av de mer sofistikerade kaffedrinkarna. Signifikant för en grekisk Freddo är den stora fluffiga skumkronan på toppen som blir när espresson mixas tillsammans med is. Resultatet är en ljuvlig sammetslen och iskall espresso.

Du behöver

  • 1 dubbel Zoégas by Nespresso Espresso Originale
  • 2 tsk rörsocker
  • Isbitar

Gör så här

(1 portion)

 

Brygg en dubbel Zoégas by Nespresso Espresso Originale och låt svalna. Lägg 4-5 isbitar i en mixer eller en behållare som går att sluta med lock. Häll i espresson. Tillsätt två teskedar rörsocker (eller hur mycket du önskar). Mixa slät, eller skaka behållaren tills isbitarna är helt krossade och ett fluffigt skum har bildats. Lägg 2-3 isbitar i ett glas och häll över den släta is espressomixen.