Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Della Casa Header
ESPRESSO

Della Casa

FYLLIG OCH INTENSIV
ESPRESSO
Della Casa är en klassisk espresso med kärv, syditaliensk karaktär. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakrik kaffekaraktär som innehåller både Robusta- och Arabicabönor. Robustakaraktären dominerar och skapar en tuff espresso med kraftig smak, nyanser av flingsalt och en lätt bitterhet med toner av mörk choklad. Bakom varje enskild detalj – från böna till den smakfulla koppen Della Casa finns ett gediget kaffehantverk skapat med kunskap och en stor dos kärlek. Espresso della Casa passar perfekt som bas i en krämig cappuccino eller caffè latte och finns både som både hela bönor och finmald.

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Della Casa är en klassisk espresso med kärv, syditaliensk karaktär. Bönorna är varsamt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakrik kaffekaraktär som innehåller både Robusta- och Arabicabönor. Robustakaraktären dominerar och skapar en tuff espresso med kraftig smak, nyanser av flingsalt och en lätt bitterhet med toner av mörk choklad. Bakom varje enskild detalj – från böna till den smakfulla koppen Della Casa finns ett gediget kaffehantverk skapat med kunskap och en stor dos kärlek. Espresso della Casa passar perfekt som bas i en krämig cappuccino eller caffè latte och finns både som både hela bönor och finmald. Så, njut av din Zoégas-stund tillsammans med en smakfull kopp Espresso Della Casa.

Konsten att skapa en perfekt Espresso 

För många italienska baristor är det både en konst och vetenskap att göra en bra espresso. Både bönornas ursprung och espressoblandningens komposition med olika typer och ursprung av bönor har stor betydelse för slutsmaken. Men även rostning, malning, dosering och maskin sätter tydlig prägel på slutkoppens karaktär.

ROBUSTA- OCH ARABICABÖNOR

Det finns mer än 100 arter av kaffeträd, men Zoégas använder de två vanligaste arterna Arabica och Robusta. Arabica ger espresson en mjuk och blommig karaktär, medan Robusta-bönor tillför en sträv och kärv smak. Espresso Nuovo innehåller 100% Arabica, medan Espresso Trattoria och Della Casa har en blandning av Arabica och Robusta.

FINNS SOM

Espresso

SMAKPROFIL

ROSTNING
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
FYLLIGHET
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SYRLIGHET
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BITTERHET
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
EFTERSMAK
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

URSPRUNG

Brasilien
Vietnam

MÄRKNINGAR

Rainforest alliance logo