Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Bild på flera kaffepaket
Pressrelease

Samma goda smak i ny design

2023-07-07
Nu uppdaterar Zoégas hela sortimentet med ny design. De nya förpackningarna som nu rullas ut i butik får ett modernare uttryck med fokus på produkternas karaktär och kvalitet, självklart med samma goda smak som alltid.
  • Vi kände att det var dags att förnya vår design och informationen på förpackningarna för att ligga i linje med vad konsumenterna efterfrågar och utvecklingen av vårt varumärke, säger Charlotta Balmont Carlström, Nordic Group Brand Manager, Zoégas.
  •  

Zoégas grundades 1886 i Helsingborg och passionen för riktigt gott kaffe har levt vidare sedan dess, och har varit grunden för Zoégas framgång. Genom den nya designen vill Zoégas lyfta sin anrika historia och samtidigt framhäva de olika produkternas identitet. Därför får den klassiska Skånerost nu en design med inslag av det skånska landskapet medan Mollbergs blandning lyfter sin historia kring Mollbergs hotell.

  • För oss är det viktigt att varje produkt har sin egen identitet och karaktär och att dessa tydliggörs genom designen. Det finns en stor bredd i vårt sortiment, både vad gäller kaffebönor och ursprung, vilket också har en påverkan på smaken. Alla våra kaffeblandningar har sin unika smak och karaktär, det vill vi ska framgå på förpackningarna, säger Lisa Irell, Senior Brand Manager, Zoégas
  •  

Trots ny design har Zoégas lagt stor vikt vid att det fortsatt ska vara enkelt för konsumenten att hitta sina favoritsmaker i butik.

  • Zoégas produkter har alltid haft en stark färgassociation vilket har hjälpt konsumenterna att hitta rätt i butiken. Vi har därför behållit den starka igenkänningen via färgkodning i linje med tidigare förpackningsdesigner, säger Lisa Irell.
  •  

De nya förpackningarna har även som syfte att förtydliga Zoégas hållbarhetsarbete. Därför kommer det tydligt framgå på förpackningen att kaffet är Responsibly Sourced. Det innebär att kaffet kommer från odlare som följer något av de hållbarhetsprogram som motsvarar Nestlés ”Responsible sourcing standard”, såsom Rainforest Alliance eller FairTrade. Dessa hållbarhetsprogram verifieras eller certifieras av oberoende tredjepartsorganisationer. Responsibly Sourced innebär också en hög grad av spårbarhet vilket gör det möjligt att veta varifrån kaffet kommer och hur det har odlats.

 

För mer information, kontakta:

Lisa Irell, Senior Brand Manager

Zoégas, e-mail: lisa.irell@se.nestle.com tel + 46 70 637 44 31

Mikael Lindgre, Kommunikationschef

Nestlé e-mail: mikael.lindgren@se.nestle.com tel + 46 768 798 513