![Två Granita Al Caffé](/sites/default/files/styles/full_width_xl/public/2024-05/content_kaffedrinkar_halv_1920x640_12.jpg?itok=r1u7P6OB)
ZOÉGAS GRANITA AL CAFFÉ
Att äta Granita är ett av sicilianarnas sätt att klara av den heta sommarvärmen. Det sägs att de ibland gått upp på vulkanen Etna för att hämta snö till sin klassiska dessert. Här är ett enkelt recept i Zoégas tappning som fungerar både med överblivet kaffe, likaväl som en nybryggt.
Du behöver
- 2 koppar bryggt Zoégas Mollbergs
- 1 dl kallt Zoégas kaffe
- 2 dl Socker
- Vispgrädde för garnering
Gör så här
GÖR SÅ HÄR:
(4 portioner)
- Brygg 2 koppar Zoégas Mollbergs och koka upp tillsammans med 1 dl kallt kaffe och 2 dl socker i en kastrull i 1-2 minuter. Rör om ordentligt.
- Låt svalna till rumstemperatur och häll över i en frysbar behållare och ställ in i frysen.
- Ta ut behållaren efter ca 2 timmar, innan det blivit genomfruset, och använd en gaffel för att blanda runt de redan frusna delarna. Ställ in i frysen igen.
- Upprepa proceduren med ca en timmes mellanrum, tills granitan blivit fin iskross.
- Servera i glas, toppad med löst vispad grädde,
Tips! Zoégas Granita al caffè passar utmärkt tillsammans med en kopp nybryggt Zoégas Mollbergs eller Zoégas Espresso.