Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Två Granita Al Caffé

ZOÉGAS GRANITA AL CAFFÉ

Att äta Granita är ett av sicilianarnas sätt att klara av den heta sommarvärmen. Det sägs att de ibland gått upp på vulkanen Etna för att hämta snö till sin klassiska dessert. Här är ett enkelt recept i Zoégas tappning som fungerar både med överblivet kaffe, likaväl som en nybryggt.

Du behöver

  • 2 koppar bryggt Zoégas Mollbergs
  • 1 dl kallt Zoégas kaffe
  • 2 dl Socker
  • Vispgrädde för garnering

Gör så här

GÖR SÅ HÄR:

 

(4 portioner)

 

- Brygg 2 koppar Zoégas Mollbergs och  koka upp tillsammans med 1 dl kallt kaffe och 2 dl socker i en kastrull i 1-2 minuter. Rör om ordentligt.

- Låt svalna till rumstemperatur och häll över i en frysbar behållare och ställ in i frysen.

- Ta ut behållaren efter ca 2 timmar, innan det blivit genomfruset, och använd en gaffel för att blanda runt de redan frusna delarna. Ställ in i frysen igen.

- Upprepa proceduren med ca en timmes mellanrum, tills granitan blivit fin iskross.

- Servera i glas, toppad med löst vispad grädde,

 

Tips! Zoégas Granita al caffè passar utmärkt tillsammans med en kopp nybryggt Zoégas Mollbergs eller Zoégas Espresso.