Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll

NYTT STEG I LÅNG KAFFERELATION. EN STOR UPPLEVELSE FRÅN SMÅ ODLINGAR.

I Kenya odlas kaffe i vulkanisk jord på cirka 1600-1700 meters höjd, framförallt i området mellan Mount Kenyas sluttningar och huvudstaden Nairobi. Jorden här är djup och lerig, vilket skapar den mest gynsamma miljön för Arabicabönor att växa. Det unika klimatet ger två skördeperioder – en huvudskörd, main crop, och en efterskörd, fly crop. Kaffebuskarna skördas varsamt för hand, och i omgångar, efterhand som kaffebären mognar. På så sätt får man bästa möjliga avkastning och kvalitet på kaffet. I över 80 år har Zoégas köpt kaffe från Kenya och vi väljer alltid den finare kvalitén, main crop. 

kaffe fält
DJUPA SMAKER FRÅN HÖGA HÖJDER
Kenya är signumet i många av våra blandningar som ger en djup bärighet i kombination med mörkare rostning. Oavsett var och hur du letar efter en liknande karaktär, kommer du inte att hitta en värdig motsvarighet på någon annan plats i världen. Tonerna från Kenya i blenden Experience: Blend with signature beans from Kenya kännetecknas av fyllighet med toner av svarta vinbär och citrus.
Kvinna som rensarbönor

KVINNOR ÄR KAFFETS RÖDA TRÅD  

Många kvinnor i Östafrika arbetar med kaffeodling, främst genom att plocka kaffebär. Genom Zoégas hållbarhetsinitiativ Coffee by Women, får kvinnorna utbildning i hållbar odling och ledarskap för att få förutsättningarna som krävs för att ta ledande roller inom kaffeodling. Ett initiativ som resulterat i tusentals kvinnliga entreprenörer. På så sätt kan kvinnorna trygga sin försörjning och stärka sin position i lokalsamhället, till fördel för både dem själva och deras familjer. Fler kvinnliga passionerade odlare i Kenya utgör en oumbärlig länk till kaffets framtid i regionen. Maria Zoéga var en kvinnlig entreprenör i en tid där kvinnor inte hade rösträtt eller var omyndlig som gifta. Marias situation i Sverige i slutet av 1800-talet är inte långt ifrån kvinnors situation idag på landsbygden i Östafrika. Starka kvinnor löper som en röd tråd i Zoégas historia, från Maria till alla de kvinnliga kaffeodlare vi samarbetar med.