Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Paket Zoégas julkaffe 2020 limited edition vac
Pressrelease

ZOÉGAS Julkaffe finns i butik nu

2020-10-05
Årets finaste julkaffe från Zoégas är äntligen här! 2020 års julkaffe är en exklusiv och smakrik mörkrostblandning gjord på högkvalitativa Arabicabönor med hög inblandning av bönor från Östafrika. Julkaffet säljs endast i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av oktober.

ZOÉGAS julkaffe är en unik blandning av speciellt inköpta kaffebönor som rostats och malts i begränsad upplaga. Årets signaturböna heter Red Bourbon och kommer från Ngozïregionen i norra Burundi. Burundibönans fint balanserade fruktighet tillsammans med kryddigheten av kaffet från Etiopien ger en exklusiv smakrik blandning särskilt anpassad för säsongen.

- I år har vi tagit fram en perfekt blandning som verkligen sätter smak på julen. Med toner av aprikos och nejlika passar julkaffet utmärkt ihop med de traditionella julsmakerna som pepparkaka, dadlar, saffran och fruktkaka. Ett enkelt och gott sätt att förstärka känslan kring juletid, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Zoégas arbetar kontinuerligt och långsiktigt med hållbarhet genom hela kaffekedjan, från böna till kopp. En viktig del i arbetet är att på olika sätt stötta och utbilda småskaliga kaffeodlare i hållbart jordbruk. Till årets julkaffe har Zoégas därför valt att renovera en skola i Ngozïregionen för att hjälpa fler barn och ungdomar till utbildning genom fler skoltimmar och en bättre skolmiljö.

- Att njuta av en kopp Zoégas är inte bara en fråga om smak, utan också om att veta att kaffet är hållbart odlat och producerat. Med detta projekt kopplat till årets julkaffe stödjer vi barn i kafferegionen i Ngozi, Burundi, genom en renovering vilket ger en bättre skolmiljö och bättre utbildningsmöjligheter. Förhoppningsvis blir detta nästa generations kaffeodlare som kan driva jordbruket vidare i framtiden, fortsätter Minette Rosén.

Traditionsenligt har Zoégas julkaffe även fått en helt egen förpackningsdesign. Årets design är tecknad för hand och framtagen av illustratören Björn Rudnert som har inspirerats av hållbarhetsprojektet, Östafrika och den svenska vintertiden.

Julkaffet har varsamt mörkrostats på Zoégas rosteri i Helsingborg och finns att köpa i begränsad upplaga i butik från vecka 42 både som hela bönor och malt kaffe. Rekommenderat pris är 60 kr kronor för hela bönor och 48 kronor för det malda kaffet.

För mer information, produktprover eller högupplösta bilder, kontakta:
Mikael Lindgren, Kommunikationschef för Nestlé: mikael.lindgren@se.nestle.com Tel: 0768 798 513
Hans Nilsson, Marknadschef för Zoégas: hans.nilsson@se.nestle.com