Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Affogato dryck

ZOÉGAS AFFOGATO

Bjud över tre vänner på en autentisk italiensk afton och överraska dem med en ljuvlig Affogato, en dessertdryck som är perfekt för varma sommarkvällar. Ordet "affogato" betyder "dränkt" på italienska och beskriver hur den varma espresson hälls över den krämiga vaniljglassen. För att skapa denna delikata Affogato, fyll ett glas med en kula len vaniljglass och häll sedan försiktigt över den varma espresson. När de två möts skapas en fantastisk kombination av varma och kalla smaker, där espressons bitterhet balanseras perfekt av glassens sötma och krämighet. Det är en enkel men njutbar kombination som ger en perfekt avslutning på vilken måltid som helst. Espresso och glass är helt enkelt en oslagbar kombination! 

 

 

Du behöver

  • 4 dubbla Zoégas by Nespresso Espresso Originale
  • 4 kulor vaniljglass
  • Krossade mandelskorpor till garnering

Gör så här

(4 portioner)

 

Brygg 4 dubbla Zoégas by Nespresso Espresso Originale, ca 6 cl/st). Ställ upp fyra glas och skopa i en kula vaniljglass. Häll försiktigt över den varma espresson. Garnera med krossade mandelskorpor. Servera direkt. 

 

Tips! Genom att experimentera med olika glasssmaker kan du skapa en unik Affogato-upplevelse varje gång och överraska dina vänner med spännande smakkombinationer.