Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Affogato dryck

ZOÉGAS AFFOGATO

Bjud över tre vänner på en autentisk italiensk afton och överraska dem med en ljuvlig Affogato, en dessertdryck som är perfekt för varma sommarkvällar. Ordet "affogato" betyder "dränkt" på italienska och beskriver hur den varma espresson hälls över den krämiga vaniljglassen. För att skapa denna delikata Affogato, fyll ett glas med en kula len vaniljglass och häll sedan försiktigt över den varma espresson. När de två möts skapas en fantastisk kombination av varma och kalla smaker, där espressons bitterhet balanseras perfekt av glassens sötma och krämighet. Det är en enkel men njutbar kombination som ger en perfekt avslutning på vilken måltid som helst. Espresso och glass är helt enkelt en oslagbar kombination! 

 

 

Du behöver

  • 4 dubbla Zoégas by Nespresso Espresso Originale
  • 4 kulor vaniljglass
  • Krossade mandelskorpor till garnering

Gör så här

(4 portioner)

 

- Börja med att brygga 4 dubbla Zoégas by Nespresso Espresso Originale, ca 6 cl/ stk. Detta kommer att ge dig den perfekta mängden espresso för att skapa Affogato.

- Ställ sedan upp fyra glas på en serveringsbricka och skopa i en kula av din favoritvaniljglass i varje glas. Vaniljglassen kommer att ge en len och krämig kontrast till den varma espresson.

- Häll försiktigt över den varma espresson i varje glas.

- För att ge din Affogato en extra touch av krispighet och textur, garnera varje glas med krossade mandelskorpor. Dessa kommer att lägga till en härlig crunch och en nötig smak till varje tugga.

- När du är klar är det dags att servera din Zoégas Affogato. Var noga med att servera den direkt, så att glassen inte smälter för mycket och espresso är fortfarande varm.

- Nu är det dags att njuta av din Zoégas Affogato och ta del av den ljuva kombinationen av espresso och glass. Bon appétit!

 

Tips! Om du vill experimentera och skapa en unik Affogato-upplevelse varje gång, kan du testa olika glasssmaker. Varför inte prova choklad, karamell eller hasselnötsglass för att få spännande smakkombinationer? Låt din fantasi flöda och överraska dina vänner med dina egna skapelser.