Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
tårta med jordgubbar

KLASSISK MIDSOMMARTÅRTA

Jordgubbstårta är en populär sommartårta och är särskilt vanlig att servera under jordgubbssäsongen när de färska jordgubbarna är som bäst. Den är fräsch, söt och perfekt! Njut av en bit jordgubbstårta tillsammans med en rykande färsk kopp Zoégas!

Du behöver

  • Sockerkaksbotten
  • Jordgubbssylt
  • Grädde
  • Svenska jordgubbar

Gör så här

Baka och dela en sockerkaksbotten i tre delar (tänk på att använda riktigt vass brödkniv, det kan också vara bra att låta kakan ligga svalt innan du skär för att underlätta).

 

Stryk på jordgubbssylt på första lagret och täck med ett tunt lager vispad grädde. Lägg på nästa botten och täck med vaniljkräm (vi föredrar att använda sprits). Lägg återigen ett tunt lager vispad grädde på innan du lägger på sista tårtbottnen. Stryk hela tårtan med ett generöst lager vispad grädde. Halvera färska svenska jordgubbar och placera uppe på tårtan (cirka 1 cm från kanten). Använd en spritspåse och dekorera kanten och mitten av tårtan med vispad grädde.