Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
ett fat med kanelbullar och en kopp kaffe

KANELBULLE

Följ receptet för att baka dina Zoégas saftiga kanelbullar. Glöm inte att avnjuta dina nybakade bullar tillsammans med en rykande färsk kopp Zoégas, för den ultimata smakkombinationen. 

Du behöver

  • Bulldeg
  • Din favoritfyllning

Gör så här

Blanda och förbered degen. När degen är klar ska du kunna dra ut den mellan fingrarna så tunn att du ska kunna se igenom den, då har du en perfekt deg. Använd även kallt smör, då upplevs degen inte lika kladdig när du arbetar med den och du behöver inte tillsätta mer mjöl för att kunna hantera den vilket resulterar i saftigare bullar.

 

Kavla ut degen rektangulär ca 3 mm tjock och bred på ett lager av favoritfyllningen, vi använder mandelmassa i vår bulle men smörfyllning går lika bra, viktigast är kanelen!

 

Dra lite i degen samtidigt som du rullar ihop till snäckor för att få lite “spänning” i dem, dessutom blir det då fler varv på din kanelsnäcka och den blir finare.

 

Dela bullarna i önskad storlek och lägg upp på plåt, för att snabba på jäsningen kan du täcka dem med en handduk och ställa dem på ett lite varmare ställe i köket. Om du upplever att de torkar lite på ytan kan man använda en blomspruta med vatten, bullarna jäser bättre om man tillsätter lite fukt under jäsning.

 

Låt degen ta sin tid, även vid jäsning för att få dem luftiga. Pensla gärna bullen med ägg innan de är helt färdigjästa för att inte trycka bort luften i dem.

 

Grädda bullarna i 220°C i 7-10 min.

 

Tips! Tricket för att få till en saftig och fluffig kanelbulle är framförallt att knåda degen länge.