Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Grönklädda berg i Kina
Pressrelease

Zoégas julkaffe 2019 med signaturböna från Kina

2019-10-13
Årets julkaffe bjuder på signaturböna från Kina och bönor som mognat långsamt ovanför molnen i Yunnanprovinsen i Kina. Det är en mörkrostad blandning på arabicabönor med toner av marsipan och päron som gör sig extra bra till årets alla julfikor.

- Det är ganska nytt att odla kaffe av hög kvalitet i Kina. Sedan 1994 har vi haft våra agronomer på plats för att hjälpa till med utbildningar för att öka skördarna och höja kvaliteten på bönorna, och det har gett resultat. Leveransen av signaturbönorna till årets julkaffe var till och med bättre än förväntat. De har en riktigt fin friskhet som i blandningen bidrar till den lite krispiga pärontonen i blandningen, säger Minette Rosén råkaffeansvarig Zoégas.

Med sin mörkare rostning och tonerna av marsipan och päron gör sig årets julkaffe extra bra till klassiker som mandelmusslor, saffransbiscotti och dadelbollar. Det krävs en mörkare rostning för att matcha den lite kraftigare mat som vi vanligtvis äter till jul. Årets produktdesign är en fin blandning mellan klassisk svensk jul och inslag från Kina.

I området  där signaturbönan kommer ifrån arbetar ca 1400 kaffeodlare och kaffet odlas på terrasser på 1480-1648 m över havet. Där får de mogna långsamt ovanför molnen vilket gör att bönorna utvecklar den fina smaken. Ye Ping är kaffeodlare och leder kooperativet Tianuy som 156 odlare tillhör, tillsammans odlar de på 80 hektar. Ye Ping, som blivit utbildad i ledarskap, självutveckling och hållbar odling, vill att kooperativet ska fortsätta att utvecklas och har som mål att utöka odlingarna med 100 hektar under de närmsta 2-3 åren.

-I Yunnanprovinsen ligger staden Shangri-La. Shangri-La är en fiktiv paradisartad plats i en roman från James Hilton. Sedan 2001 fick en stad i Yunnan officiellt namnet Shangri-La. Eftersom julkaffet är vår finaste blandning tyckte vi att det var ett roligt sammanträffande, och i dubbel bemärkelse, kan vi säga att årets julkaffe har en smak av paradiset. Vi är riktigt nöjda med årets blandning, säger Hans Nilsson, marknadschef Zoégas.

Julkaffet finns i butik från ca v 42 som malet kaffe 450g och som hela bönor 450g. Rek pris 42,90 vs 56,90 kr.

För mer information vänligen kontakta:

Annelie Barkelund, informationschef Nestlé Sverige AB
Mejl: annelie.barklund@se.nestle.com
Telefon: 0727-032386

Hans Nilsson, marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
Mejl: hans.nilsson@se.nestle.com
Mobil: 0702-488060