Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll

VI STÖTTAR IDEELLA ORGANISATIONER SOM BIDRAR TILL SOCIALA MÖTESPLATSER

ZOÉGAS HÅLLBARHETSPROGRAM
Zoégas lägger stor vikt vid hållbarhet och socialt ansvar och varje år investerar man i unika hållbarhetsprojekt kopplat till lanseringen av det aktuella årets sommarkaffe. 2022 är inget undantag och årets projekt fortsätter på den jämställdhetsresa som medgrundaren Maria Zoéga påbörjade redan på tidigt 1900-tal.
I år väljer Zoégas att stötta ideella organisationer som vill öka möjligheter till sociala kontakter och främja jämställdhet i samhället. Detta i en tid då många ungdomar söker sociala mötesplatser och tillhörighet.

- Vi har valt att ge ideella organisationer i Sverige en möjlighet att söka ett bidrag till initiativ som ökar möjligheter till sociala kontakter och främjar jämställdhet. Vi vill uppmuntra till att skapa mötesplatser som låter människor bli en del av ett sammanhang. Zoégas värnar om aktiviteter som har en positiv inverkan på miljö och välmående, säger Charlotta Carlström Balmont.

Utifrån ett antal kriterier i syfte att öka möjligheter till sociala kontakter samt främja jämställdhet har sedan tre ideella föreningar valts ut:

- Vi har valt ut tre föreningar som vi tycker uppfyller våra kriterier på ett bra sätt: Drivkraft har ett långsiktigt synsätt och verkar för jämställdhet med fokus på utbildning, genom att tex erbjuda mentorer och hålla i läxhjälp. Påarps scoutkår som bedriver ett viktigt arbete med fokus på natur, miljö och välmående. Vi har också valt ut Fenix kampsport som genom nytänkande, digitalisering och inkludering skapar goda resultat inom närvaro, hälsa och fysisk aktivitet, säger Charlotta Carlström Balmont.

Traditionsenligt har årets sommarkaffe även fått en helt egen förpackningsdesign. Årets design är framtagen av illustratören Björn Rudnert som har inspirerats av hållbarhetsprojektet, Zoégas hemstad Helsingborg och sommarens internationella stadsmässa H22 City Expo med fokus på högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.
två paketkaffe på en kulle