Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Zoégas julkaffe 2022 2 paket
Pressrelease

Zoégas julkaffe 2022 – stöttar kvinnliga kaffeodlare i Mexiko

2022-10-02
Årets julkaffe från Zoégas är äntligen här! En exklusiv Rainforest Alliance certifierad mörkrostblandning gjord på högkvalitativa Arabicabönor. Julkaffet säljs i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av oktober.

Zoégas julkaffe 2022 är en Rainforest Alliance certifierad blandning som varsamt har rostats och malts i begränsad upplaga. Den fruktiga signaturbönan kommer från Chiapasregionen i södra Mexiko och har blandats med pärlbönor från Brasilien och Indien.

 

  • I år har vi tagit fram en exklusiv mörkrostblandning perfekt för högtiden. De fruktiga tonerna från signaturbönan tillsammans med pärlbönans behagliga rundhet och sötma lyfter de juliga smakerna av mandel, aprikos och choklad, säger Lisa Irell, Senior Brand Manager på Zoégas.

 

Stöd till kvinnliga kaffeodlare i Mexiko

Varje år investerar Zoégas i ett speciellt hållbarhetsprojekt särskilt kopplat till regionen för julkaffets signaturböna. Årets hållbarhetsprojekt i Chiapasregionen syftar, i likhet med Zoégas långsiktiga projekt Coffee by Women, till att stötta kvinnliga kaffeodlare med utbildning inom hållbar odling.

 

  • Vi vill hjälpa kaffeodlarna till en hållbar framtid. Genom att utbilda odlarna förbättras deras skördar och ekonomiska förhållanden, samtidigt som det skapar ett ökat självförtroende hos odlarna. Det ökar förutsättningarna för en hållbar kaffeodling, säger Minette Rosén.

 

Totalt kommer 75 kvinnor från småskaliga kaffekooperativ att utbildas och lära sig hur de olika stegen i värdekedjan förbättrar kaffets kvalitet. Målsättningen är att utbildningen ska leda till högre kaffekvalitet och bättre försörjningsmöjligheter.

 

  • Jordbruket är en viktig anställningssektorn för kvinnor i utvecklingsländer men bristande jämlikhet och ojämn resursfördelning begränsar dem att nå sin fulla potential. Genom detta projekt utbildas kvinnliga kaffeodlare kring kvalitet och god försörjning vilket i sin tur ger dem bättre förutsättningar i samhället, säger Minette Rosén.
Bild på Julkaffet2022

Traditionsenligt har Zoégas julkaffe även fått en helt egen förpackningsdesign. Denna gång med en färgsättning inspirerad av det hållbarhetsprojektet i Mexiko som också hör julen till.

 

Julkaffet har varsamt mörkrostats på Zoégas rosteri i Helsingborg och finns att köpa i begränsad upplaga i butik från vecka 42 både som hela bönor och malt kaffe. Rekommenderat pris är 78 kronor för hela bönor och 66 kronor för det malda kaffet.

 

För mer information om hållbarhetsprojektet här.

 

För mer information om Zoégas hållbarhetsprojekt Coffee by Women, besök: https://www.zoegas.se/coffee-by-women

 

För mer information, produktprover eller högupplösta bilder:
Lisa Irell, Portföljansvarig på Zoégas:

lisa.irell@se.nestle.com

Mikael Lindgren, Kommunikationschef på Nestlé: 

mikael.lindgren@se.nestle.com Tel: 0768 798 513