Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
Zoégas Egg Coffee

ZOÉGAS EGG COFFEE

Påsken förknippas som bekant med ägg, och på Zoégas hedrar vi gärna traditionen med en äggbaserad kaffedryck.

Låter kombinationen motbjudande? Låt dig inte avskräckas. Smaken är fantastiskt ljuvlig och påminner om den italienska desserten Tiramisu, fast som dryck.

I andra kulturer, t ex i Vietnam är det inte ovanligt att blanda kaffe med ägg. Förutom den lena smaken ger ägget lite extra energi till din kopp kaffe.

Vietnamesiskt äggkaffe är helt enkelt en kopp kaffe med ett krämigt skum av kondenserad mjölk och äggula.

Eftersom vietnameserna gärna dricker starkt kaffe, rekommenderas ett mörkrostat kaffe, såsom Zoégas Skånerost, Mollbergs blandning eller Forza, för godast resultat.

Ainekset

  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 koppar Zoégas bryggkaffe

Valmistusohjeet

2 portioner

Vispa ägget, den kondenserade mjölken och vaniljpulvret med elvisp eller i en mixer till en luftig smet.

Prova att lägga en matsked äggskum på ytan av ett vattenglas.

Om äggskummet flyter, så har den rätt konsistens. Vispa annars lite till.

Brygg 2 koppar Zoégas bryggkaffe och häll upp i 2 glas.

Toppa varje kaffeglas med det fluffiga äggskummet. Häll skummet mot en matsked vid ytan för att få en perfekt skiktning.

Pudra med vaniljpulver.