Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hyppää pääsisältöön
tårta med jordgubbar

KLASSISK MIDSOMMARTÅRTA

En somrig jordgubbstårta

Ainekset

  • Sockerkaksbotten
  • Jordgubbssylt
  • Grädde
  • Svenska jordgubbar

Valmistusohjeet

Baka och dela en sockerkaksbotten i tre delar (tänk på att använda riktigt vass brödkniv, det kan också vara bra att låta kakan ligga svalt innan du skär för att underlätta)

Stryk på jordgubbssylt på första lagret och täck med ett tunt lager vispad grädde. Lägg på nästa botten och täck med vaniljkräm (vi föredrar att använda sprits). Lägg återigen ett tunt lager vispad grädde på innan du lägger på sista tårtbottnen. Stryk hela tårtan med ett generöst lager vispad grädde. Halvera färska svenska jordgubbar och placera uppe på tårtan (cirka 1 cm från kanten). Använd en spritspåse och dekorera kanten och mitten av tårtan med vispad grädde.