INSPIRATION
          
        
                              DE VANLIGA KAFFEDRYCKERNA
            Stig in i en värld av kreativitet och passion där varje kaffedryck är ett konstverk. Baristorna, som är mästare på sin konst, kombinerar noggrant utvalda kaffebönor, precision i bryggningen och en dos fantasi för att skapa drycker som överraskar och förför dina sinnen. Varje kopp är som en resa, där du kan upptäcka nya smaker, dofter och texturer som tar dig till platser du aldrig tidigare har upplevt.
Oavsett om du väljer en klassisk favorit som en len cappuccino med perfekt balanserad mjölk och espresso, eller vågar dig på en spännande smakupplevelse med en kaffedryck som kombinerar oväntade ingredienser och smaker, så är varje sipp en påminnelse om kaffets förmåga att skapa njutning och ge oss en stunds avkoppling.
          
        
        
                        
      
            SVART KAFFE
          
        
        
        
        
                  
            Den svarta koppen kaffe är mångas favorit, både med och utan mjölk, och den kan njutas både varm och kall.
          
        
        
                        
       
  SVART KAFFE
          Svart kaffe kan tillagas på flera olika sätt.
Läs om flera tillagningsmetoder här.
      Läs om flera tillagningsmetoder här.
 
  CAFÉ AU LAIT
          Hälften bryggkaffe och hälften varm mjölk.
        
       
  COLD BREW
          Häll 100g malet kaffe och 1 liter vatten i en sluten behållare. Låt stå 1 dygn i kylen. Sila kaffet och njut med isbitar. Cold brew smakar också gott med mjölk.
        
      
            ESPRESSOBASERADE 
          
        
        
        
                  
        
                  
            Espresso är grunden i alla kaffedrinkar för professionella baristas på coffeshops runt om i världen. Här har vi samlat de populäraste, med tydliga tillredningsproportioner. 
          
        
        
                                  
            SKUMMA MJÖLK 
          
        
       
  ESPRESSO
          3-4 cl espresso
        
       
  DUBBEL ESPRESSO
          6-8 cl espresso
        
       
  ESPRESSO MACCHIATO
          6 cl espresso
1 cl skummad mjölk
      1 cl skummad mjölk
 
  RISTRETTO
          2-2,5 cl espresso
kortare bryggning
      kortare bryggning
 
  LUNGO
          9 cl espresso
längre bryggning
      längre bryggning
 
  CORTADO
          6 cl espresso
6 cl skummad mjölk
      6 cl skummad mjölk
 
  CAPPUCCINO
          3-4 cl espresso
9 cl varm mjölk
6 cl mjölkskum
      9 cl varm mjölk
6 cl mjölkskum
 
  AMERICANO
          Dubbel espresso (6 cl)
och 9 cl hett vatten
      och 9 cl hett vatten
 
  LATTE MACCHIATO
          3 cl espresso
ca 22 cl skummad mjölk
      ca 22 cl skummad mjölk
 
  FLAT WHITE
          En dubbel ristretto (5 cl) med 15 cl lättskummad mjölk
        
       
  CAFFÉ LATTE
          6 cl espresso
ca 22 cl skummad mjölk
      ca 22 cl skummad mjölk
            LITE MER OVANLIGA SPECIALITETER
          
        
        
        
        
                  
            Här bjuder vi på några lite mindre vanliga, men mycket goda espressobaserade klassiker.
          
        
                  
        
                        
      CON PANNA
En espresso med en klick vispad grädde på toppen.
FREDDO
En kyld espresso med lite socker.
CORRETTO
En espresso med 1–2 cl sprit (rom, grappa eller sambuca).
ROMANO
En espresso med lite citronskal.
CAPPUCCINO SCURO
Cappuccino med en extra shot espresso.
MAROCCHINO
En espresso med kakao på creman. Häll sedan på lika mycket varm och skummad mjölk.
SHAKERATO
En espresso med lite socker och isbitar som skakas i en shaker. Serveras utan isbitar i ett glas.
CAFFÈ MOCHA
Blanda en doppio espresso med chokladpulver och fyll upp med varm och skummad mjölk. Serveras gärna med en klick vispad grädde.
FRAPPÉ DI CAFFÉ
Blanda espresso, mjölk, socker och is i en mixer (en slags espressomilkshake).
 
   
  