Kaffe innehåller mellan 800-1000 olika smakaromer, vilket är dubbelt så många som vin. En enkel provning öppnar kaffets fantastiska värld.
Du behöver
3 olika kaffen
3 koppar
+ matskedar
Köp 3 olika kaffe, ställ fram 3 olika koppar och använd matskedar. Dosera 2 matskedar kaffe i varje kopp och fyll upp med vatten. Efter 2 minuter är det lagom att dofta på kaffet och jämföra de olika aromerna varje kaffe förmedlar. Efter 4 minuter har kaffet extraherat färdigt och kommit ner i en temperatur av 50-60 grader vilket är optimalt för att känna flest smaker. Skrapa av skorpan på toppen av varje kopp med två matskedar. Ta sedan lite kaffe på skeden vid ytan och sörpla in tillsammans med mycket luft i munnen. Låt kaffet rulla runt över hela tungan och gommen. Känn efter vilka smaker som dominerar. Skölj din matsked i vatten mellan varje kopp du smakar av.
