ZOÉGAS ¡Viva Summer! 
Upptäck toner av smultron och papaya

Latinamerika och Andernas sluttningar får sätta prägeln på sommarens ljuvliga och smakfulla kaffe! ¡Viva Summer! innehåller en somrig och livlig smakkomposition rostad på bönor från Nestlés långsiktiga hållbarhetsarbete i Ecuador, där kaffet växer på hög höjd. Årets sommarkaffe är en tillfällig och exklusiv blandning som ingår bland våra Selected Editions. Blandningen rostas i en begränsad upplaga på 100% Arabicabönor och är en helt ny och unik smakprofil!

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

HISTORIAN OCH HÅLLBARHETSPROJEKTEN BAKOM ¡VIVA SUMMER!

Klimatförändringarna har blivit ett stort hot mot världens kaffeproduktion och många kaffeodlare har inte den kunskap som krävs för att skydda sin skörd. Genom olika hållbarhetsinitiativ arbetar vi för att främja kaffeproduktionen för att vi även i framtiden ska kunna dricka smakfullt kaffe av högsta kvalitet.

I sommarens kaffe ¡Viva Summer! ligger bland annat ett av våra långsiktiga hållbarhetsinitiativ till grund för framställningen av årets sommarblandning! I år har vi nämligen lyckats lansera ett sommarkaffe med en helt ny kaffesmak från unika kaffebuskar i Ecuador! Kaffeplantorna har sitt ursprung i Östafrika men är speciellt framodlade av lokala producenter och agronomer i Ecuador och anpassade efter lokala förutsättningar. De nya kaffebuskarna kommer från ett av de mångåriga hållbarhetsinitiativ som drivs för att öka kaffeböndernas försörjningsmöjligheter samt för att säkra kvalitetskaffe för framtiden. Projektet syftar till att lokala kaffeodlare på ett naturligt sätt odlar mer motståndskraftiga kaffebuskar, som är mindre känsliga mot temperaturskillnader och sjukdomar.

Möjligheten att ha fått köpa in dessa unika bönor till årets sommarkaffe har varit spännande av många olika anledningar. Dels är det ovanligt med smaker från Ecuador i svenska kaffeblandningar och utöver det är bönorna dessutom ett resultat av vår egen forskning tillsammans med lokala småskaliga kaffeodlare som får nya försörjningsmöjligheter.

Vi är helt ensamma om dessa unika bönor, vilket gör det extra roligt och fantastiskt att få erbjuda våra ZOÉGAS-drickare detta ljuvliga kaffe under sommaren 2017! 

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS ¡Viva Summer! har en fruktig och blommig aromatisk doft och en annorlunda smak med somriga toner av smultron och papaya. Eftersmaken är svagt söt med framträdande fruktighet. 

Den varsamma mörka rostningen samspelar med lätta smaker såsom sig bör på sommaren. Kaffet ger en behaglig eftersmak tillsammans med din sommardessert med jordgubbar. 

¡VIVA SUMMER! FINNS SOM HELA BÖNOR

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det med den bryggmetod du vill.

Läs mer om hela bönor

Du kanske även skulle uppskatta