ZOÉGAS Thanda
Upptäck toner av solmogna aprikoser och chili

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Thanda är en fruktig och fyllig smakkomposition gjord på omsorgsfullt handplockade Arabicabönor från Brasilien, Östafrika och södra Indiens frodiga kullar som tillsammans skapar en spännande smakresa. I vårt kafferosteri i Helsingborg har våra rostmästare varsamt rostat och koppat bönorna för att lyfta fram en smakrik kaffekaraktär med toner av solmogna aprikoser och chili. Våra rostmästare och kvalitetsspecialister har med kunskap, passion och omsorg skapat ett smakfullt kaffe av högsta kvalitet.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Vi känner stolthet över vårt kaffehantverk och gillar att nörda ner oss i varje enskild detalj – från den omsorgsfullt handplockade bönan till att den smakfulla koppen Thanda når din kaffekopp. Allt för att vi på ZOÉGAS ska kunna ge dig som kaffeälskare en spännande variation av smakfulla kaffekaraktärer – med det bästa kaffet, och inget annat än det bästa. Kaffebönorna i Thanda kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö. Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitiativ Coffee By Women här.

Historien bakom Thanda

Blandningens namn Thanda betyder ”cool” på hindi och inspirationen bakom designen och kaffeblandningen kommer från Indien där kaffet växer i skuggan under grönskande trädkronor. Som ledare och experter på mörkrostat kaffe gillar vi att leta efter nya och spännande ursprung till våra kaffeblandningar och strävar alltid efter att utveckla och ta fram nya smaker. Vi ville skapa en design och kaffeblandning för den orädde kaffeälskaren som vågar prova nya smaker och ursprung.

Genom vårt arbete med ”Limited edition” provar vi ofta nya ursprung i mindre skala för att ta reda på hur kaffebönornas aromer och smaker samarbetar med kaffebönor från länder som Östafrika som är vår signaturregion. Det ger oss möjligheten att komponera nya kaffeblandningar med nya och spännande ursprung till vårt Selected Origin-sortiment.

Thanda är vår nya Selected Origin-blandning med kaffebönor från bland annat Indien. År 2016 gjorde vi oss bekanta med de indiska kaffebönorna för första gången då vi tog fram blandningen för 2016 års Julkaffe. Smaken och kvaliteten på det indiska kaffet med sin sötma och balans, var mycket bra och gifte sig väl med kaffebönorna från våra andra ursprung. Därför ville vi utveckla det indiska kaffet ytterligare i våra blandningar vilket resulterade i Thanda. En fruktig och fyllig smakkomposition rostad på Arabicabönor från Brasilien, Östafrika och södra Indiens frodiga kullar. Indien som förövrigt är ett land som är känt för att producera sitt kaffe i skuggan av höga träd, vilket gör att den biologiska mångfalden bevaras.

Minette Rosén som är råkaffeansvarig på ZOÉGAS berättar om Indien som kaffeland som är känt för att odla ”shadow-grown” kaffe:
”Indien är ett land som är känt för att producera sitt kaffe i skuggan av höga träd vilket gör att den biologiska mångfalden bevaras. Kaffet får bl.a mogna långsammare och Thanda är således en fruktig och fyllig smakkomposition rostad på Arabicabönor från södra Indiens frodiga kullar, Östafrika och Brasilien. Ett spännande val för mörkrostkonsumenten som söker variation och nya smaker från spännande och heta kaffeursprung”

Thanda ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på en komplex blandning av högvuxna Arabicabönor med noggrant utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse. Med passion för mörkrost sedan 1886.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

Kaffe kan, precis som vin, kombineras med olika tillbehör, smaker och rätter för att bäst komma till sin rätt. Thanda riktar sig till mörkrostkonsumenten som söker variation och nya smaker från nya och spännande ursprung, med sin smakrika, kryddiga och fruktiga mörkrost med toner av solmogna aprikoser och chili. Kaffet passar extra bra till neutrala smaker i kakor, maträtter och bruncher. 

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till ZOÉGAS existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer 

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer