ZOÉGAS Presso
Upptäck toner av mörka bär

En blandning av högvuxna bönor från Kenya, Centralamerika och Santoskaffe från Brasilien. Mörkrost med kärva toner av mörka bär och bitter kakao. Zoégas Presso är en favorit i presskannan och perkolatorn. 100% Arabicabönor. Presso ingår i vår Selected-kollektion. Där har vi samlat våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på högvuxna Arabicabönor med utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Presskaffe

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till ZOÉGAS existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer

Du kanske även skulle uppskatta
Kaffeprovning
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer