ZOÉGAS Fikastund
Upptäck ett kaffe med karaktär

Fikastund är ett mellanrostat kaffe med en mjuk ton och len eftersmak. Upptäck den finstämda balansen mellan fyllighet och syrlighet som ger en behaglig smakupplevelse och lagom mycket karaktär för att passa flera olika tillfällen. Häll upp en kopp riktigt gott kaffe och njut av stunden – för dig själv eller tillsammans med andra. 100% Arabicabönor. Fikastund ingår i vår Z-kollektion. Där hittar du våra klassiska smak- och aromrika kaffeblandningar som rostas på högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Kapslar

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

FIKASTUND FINNS SOM HELA BÖNOR

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor 

NYHET! ZOÉGAS i kapsel, gott, enkelt och nybryggt varje gång

Upptäck vår senaste blandning, smakrika och aromatiska ZOÉGAS Mellanrost som NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapsel. Kapseln kommer att ta med dig på en njutningsfull smakresa. Ett mellanrostat svart kaffe gjort på 100% Arabicabönor för en perfekt balans mellan friskhet, mildhet och syrlighet. Precis som en riktigt god kopp mellanrostat kaffe ska smaka!

Arabica och Robusta

Det finns i huvudsak två typer av kommersiella kaffebönor; Arabica och Robusta. Arabica står för ca 65% av allt kaffe som odlas idag, och dess smak är rund, mjuk och mycket aromatisk. Det finns flera varieteter av Arabica-trädet och alla har olika karaktär på både växtlighet och smak. Huvudgrenarna heter Typica och Bourbon, och från dessa arter har flera nya varianter odlats fram.

Robusta-bönan står för ca 35% av världsproduktionen och har en stark, bitter och mycket fyllig smak.

Du kanske även skulle uppskatta
Smak på kaffe
Läs mer
Sifonbryggning & aeropress
Läs mer