ZOÉGAS Fikastund
Upptäck ett kaffe med karaktär

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Fikastund är ett mellanrostat kaffe med en mjuk ton och len eftersmak. Bönorna är varsamt mellanrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakfull och finstämd kaffekaraktär. Blandningen på 100% Arabicabönor är fyllig och syrlig och ger en behaglig smakupplevelse och lagom mycket karaktär för att passa flera olika tillfällen. Med kunskap, erfarenhet och fingertoppskänsla har våra rostmästare och kvalitetsspecialister tillsammans skapat ett smakfullt kaffe av högsta kvalitet. Häll upp en kopp riktigt gott kaffe och njut av din ZOÉGAS-stund – för dig själv eller tillsammans med andra.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Kapslar

Kaffebönorna i Fikastund kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö.  Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Fikastund ingår i vår Mellanrost-kollektion, där hittar du våra balanserade och aromatiska mellanrostade kaffeblandningar på 100% Arabicabönor, som smakar precis som en riktigt god mellanrost ska smaka.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS i kapsel, gott, enkelt och nybryggt varje gång

Upptäck vår senaste blandning, smakrika och aromatiska ZOÉGAS Mellanrost som NESCAFÉ® Dolce Gusto®-kapsel. Kapseln kommer att ta med dig på en njutningsfull smakresa. Ett mellanrostat svart kaffe gjort på 100% Arabicabönor för en perfekt balans mellan friskhet, mildhet och syrlighet. Precis som en riktigt god kopp mellanrostat kaffe ska smaka!

Arabica och Robusta

Det finns i huvudsak två typer av kommersiella kaffebönor; Arabica och Robusta. Arabica står för ca 65% av allt kaffe som odlas idag, och dess smak är rund, mjuk och mycket aromatisk. Det finns flera varieteter av Arabica-trädet och alla har olika karaktär på både växtlighet och smak. Huvudgrenarna heter Typica och Bourbon, och från dessa arter har flera nya varianter odlats fram.

Robusta-bönan står för ca 35% av världsproduktionen och har en stark, bitter och mycket fyllig smak.

Du kanske även skulle uppskatta
Smak på kaffe
Läs mer
Sifonbryggning & aeropress
Läs mer