Bryggkaffe

Bryggkaffe

Bryggkaffe är extra finkorningt kaffe som är särskilt anpassat för dig som brygger ditt kaffe med en vanlig kaffebryggare eller valfri annan bryggmetod där ett kaffefilter används. I vårt sortiment av bryggkaffe ingår allt från lätta och lena mellanrostade kaffesorter till mörkrostat kaffe med mer kraftfull och mustig karaktär. Vi erbjuder också ekologiskt bryggkaffe i form av Zoegas Estanzia och Zoegas Hazienda. Båda är KRAV och Fairtrade-märkta kaffesorter som låter dig njuta av en härlig kopp nybryggt kaffe som är klimatsmart och odlat med omtanke om människan och miljön. Alla våra kaffesorter är gjorda på 100 % finaste Arabicabönor och sprider en härlig kaffedoft i ditt hem under bryggning och servering.

Kaffet nådde Sverige i slutet av 1600-talet och tog rejäl fart under 1800-talet, i samband med att koloniseringen av Afrika och Sydamerika gjorde den eftertraktade bönan mer lättillgänglig. Zoégas äldsta bryggkaffe är Mollbergs Blandning som togs fram åt Hotell Mollberg i Helsingborg år 1903.

Maria Zoéga Skånerost - Fyllig och kraftfull extra mörkrost

En blandning av kaffe från Östafrika och Central- och Sydamerika. Rostat extra mörkt för ett mer kraftfullt och smakrikt Skånerost, med toner av björnbär och choklad. 100% Arabicabönor. Maria Zoéga ingår i vår Selected-kollektion.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Sommarkaffe - Frisk & fyllig mörkrost

En aromrik smakkomposition av högvuxna arabicabönor från Uganda och pärlbönor från Brasilien som ger en frisk fyllighet. En mörkrost med toner av honung och gröna druvor. 100% Arabicabönor. Sommarkaffet 2018 ingår i vårt Selected Edition sortiment.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Selected

Mollbergs Blandning

Mustig & elegant mörkrost

Thanda

Fruktig & fyllig mörkrost

Forza!

Eldig & kraftfull extra mörkrost

Pasión Colombia

Fruktig & livlig lätt mörkrost

Estanzia

Frisk & len lätt mörkrost

Hazienda

Fyllig & mustig mörkrost

Z

Skånerost 100 år!

Kraftig & smakrik mörkrost

Blue Java

Kryddig & harmonisk lätt mörkrost

Dark Temptation

Kryddig & smakrik mörkrost

Intenzo

Djup & fyllig mörkrost

Mezzo

Frisk & balanserad mellanrost

Mellanrost

Fikastund

Aromatisk & balanserad mellanrost

Västkust

Mjuk & frisk mellanrost

Stockholm

Välbalanserad mellanrost med många ursprung