Bryggkaffe

Bryggkaffe

Bryggkaffe är extra finkorningt kaffe som är särskilt anpassat för dig som brygger ditt kaffe med en vanlig kaffebryggare eller valfri annan bryggmetod där ett kaffefilter används. I vårt sortiment av bryggkaffe ingår allt från lätta och lena mellanrostade kaffesorter till mörkrostat kaffe med mer kraftfull och mustig karaktär. Vi erbjuder också ekologiskt bryggkaffe i form av Zoegas Estanzia och Zoegas Hazienda. Båda är KRAV och Fairtrade-märkta kaffesorter som låter dig njuta av en härlig kopp nybryggt kaffe som är klimatsmart och odlat med omtanke om människan och miljön. Alla våra kaffesorter är gjorda på 100 % finaste Arabicabönor och sprider en härlig kaffedoft i ditt hem under bryggning och servering.

Kaffet nådde Sverige i slutet av 1600-talet och tog rejäl fart under 1800-talet, i samband med att koloniseringen av Afrika och Sydamerika gjorde den eftertraktade bönan mer lättillgänglig. Zoégas äldsta bryggkaffe är Mollbergs Blandning som togs fram åt Hotell Mollberg i Helsingborg år 1903.

Mollbergs Blandning - Mustig & elegant mörkrost

Vår äldsta och finaste blandning som togs fram åt Hotell Mollbergs i Helsingborg 1903. Kaffet får sin arom och långa eftersmak från en stor andel högvuxna Kenyabönor som blandats med bönor från Central- och Sydamerika. Mustig mörkrost med elegant smak och toner av svarta vinbär och smörkola. 100% Arabicabönor. Mollbergs Blandning ingår i vår Selected-kollektion.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Skånerost - Kraftig & smakrik mörkrost

Blandning av bönor från Östafrika och Brasilien, väl avvägt med högvuxna bönor från Centralamerika. Kärv mörkrost med behaglig fruktighet och toner av mörka bär. 100% Arabicabönor. Skånerost ingår i vår Z-kollektion.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Selected

Thanda

Fruktig & fyllig mörkrost

Forza!

Eldig & kraftfull extra mörkrost

Pasión Colombia

Fruktig & livlig lätt mörkrost

Estanzia

Frisk & len lätt mörkrost

Hazienda

Fyllig & mustig mörkrost

Z

Blue Java

Kryddig & harmonisk lätt mörkrost

Dark Temptation

Kryddig & smakrik mörkrost

Intenzo

Djup & fyllig mörkrost

Mezzo

Frisk & balanserad mellanrost