ZOÉGAS Black Velvet
Upptäck toner av röda bär

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Black Velvet är en len smakkomposition av omsorgsfullt handplockade Arabicabönor från Andernas sluttningar som är smakfullt balanserad med högvuxna bönor från Östafrika och Brasilien. I vårt kafferosteri i Helsingborg har våra rostmästare varsamt mörkrostat och koppat bönorna till perfektion för att lyfta fram en smakfull kaffekaraktär av finstämd sötma, subtil syrlighet och mjuka toner av knäck, ljus choklad och röda bär. Bakom varje enskild detalj – från böna till den smakfulla Black Velvet-koppen finns ett gediget kaffehantverk skapat med kunskap och en stor dos kärlek. Allt för att vi på ZOÉGAS ska kunna ge dig som kaffeälskare det bästa kaffet och låta dig uppleva en ZOÉGAS-stund.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Kaffebönorna i Black Velvet kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö. Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Black Velvet ingår i ZOÉGAS Selected-kollektion. Där hittar du ZOÉGAS finaste kaffeblandningar som mörkrostas på en komplex blanding av högvuxna Arabicabönor med noggrant utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse. Med passion för mörkrost sedan 1886.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Black Velvet passar extra bra i kombination till sött, förslagsvis till en dessert efter maten. Prova gärna en kopp kaffe tillsammans med en nötmaräng, crème brûlée eller nougatglass. Black Velvet passar också bra tillsammans med en matigare smörgås fylld med brieost och fikonmarmelad, den sammetslena smaken i kaffet balanserar sötman och krämigheten i osten.

Mjölk hjärta Mörkrost

Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du dem som gärna dricker ditt kaffe ”au lait” eller tycker om att prova olika kaffedrinkar, gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. 

Känslig mage? Då är mörkrost något för dig! Tvärtemot vad många tror är mörkrost då att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
Smak på kaffe
Läs mer