ZOÉGAS Black Velvet
Upptäck toner av röda bär

Len smakkomposition av bönor från Andernas sluttningar som är smakfullt balanserad med högvuxna bönor från Östafrika och Brasilien. Mörkrost med finstämd sötma, subtil syrlighet och mjuka toner av knäck, ljus choklad och röda bär. En av våra finaste kaffeblandningar gjord av 100% Arabicabönor, rostat och koppat i Helsingborg. Med passion för mörkrost sedan 1886. Black Velvet ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på högvuxna Arabicabönor med utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Black Velvet passar extra bra i kombination till sött, förslagsvis till en dessert efter maten. Prova gärna en kopp kaffe tillsammans med en nötmaräng, crème brûlée eller nougatglass. Black Velvet passar också bra tillsammans med en matigare smörgås fylld med brieost och fikonmarmelad, den sammetslena smaken i kaffet balanserar sötman och krämigheten i osten.

Mjölk hjärta Mörkrost

Tack vare fylligheten i det mörkrostade kaffet kan du hälla på rejält med mjölk utan att förlora den fina kaffesmaken. Tillhör du dem som gärna dricker ditt kaffe ”au lait” eller tycker om att prova olika kaffedrinkar, gör du alltså klokt i att välja ett mörkrostat kaffe. 

Känslig mage? Då är mörkrost något för dig! Tvärtemot vad många tror är mörkrost då att föredra. Här är nämligen syrainnehållet betydligt lägre än i ett mellanrostat kaffe.

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
Smak på kaffe
Läs mer