Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Hoppa till huvudinnehåll
Bild på Kaffepaket med orange bakgrund
SELECTED

Sidamo Ethiopia

UPPTÄCK MUSTIGA TONER AV BERGAMOTT OCH CITRUS
HELA BÖNOR
Känn smaken av kvalitetsbönor från kaffets ursprungsland. I regionen Sidamo i Arabicabönans hemland, Etiopien växer bönorna till Zoégas Sidamo Ethiopia på hög höjd, i vulkanisk jord. De bästa tänkbara förutsättningarna för att få de godaste bönorna.

Zoégas Sidamo Ethiopia har en kryddig och örtig karaktär med framträdande smak av bergamott och citrus. Serveras gärna till söta desserter som tiramisu, crème brulé, sorbet och pannacotta. Tillsammans med choklad framkommer en behaglig smak av lena citrusfrukter och blodgrape. Kaffets beska och syrlighet vägs upp med friska sallader med touch av balsamvinäger. Karaktären tränger också igenom feta gräddiga såser och maträtter som fisk och pasta. Den mörka rostningen ger ett kryddigt och mustigt kaffe med en tydlig ton av bergamott. Eftersmaken är lång och aromatisk – som det ska vara när man dricker kaffe på bönor av högsta kvalitet.

 

 

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det, med den bryggmetod du vill.

FINNS SOM

Hela bönor

SMAKPROFIL

ROSTNING
1
2
3
4
5
6
7
8
FYLLIGHET
1
2
3
4
5
SYRLIGHET
1
2
3
4
5

URSPRUNG

Ethiopia

MÄRKNINGAR

URSPUNG

Njut av den unika smaken av kaffebönor från urspungslandet Etiopien, med Zoégas Sidano Ethiopia. Dessa bönor oldas i regionen Sidamo, hemlandet för Arabicabönorna, på hög höjd i vulkanisk jord. Dessa förhållanden ger de allra bvästa förutsättningarna för att producera de mest smakfulla bönorna.
Zoégas Sidamo Ethiopia har en kryddig och örtig profil med en stark smak av bergamott och citrus. Eftersmaken är lång och aromatisk, prevcis som man kan förvänta sig av kaffe av högsta kvalitet.

BRYGGA KAFFET

Det finns flera olika sätt att tillreda bryggkaffe. Bryggkaffe är en av de vanligaste metoderna och går ut på att vattnet hettas upp och droppas över det malda kaffet som ligger i ett filter. För bästa resultat bör vattnet nå en tempreratur på 92-96 grader. Det är också viktigt att använda färskt kaffe, rengjord utrustning, friskt kallt vatten och rätt dosering.
Ethiopia 1

SMAKKOMPISAR

Detta kaffet har en kryddig och örtig karaktär med en framträdande smak av bergamott och citrus. Det passar bra att servera till söta desserter som tiramisu och créme brulé, och tillsammans med choklad framhävs den behagliga smaken av len citrus och blodgrape.
Ethiopia 2