ZOÉGAS Julkaffe
Upptäck toner av mandel & päron

Årets unika julkaffe innehåller smakrika signaturbönor från södra Kina och bergstrakterna i Yunnanprovinsen. Dessa bidrar med en mild friskhet till årets blandning som även utgörs av bönor med kryddiga och bäriga toner från Östafrika. Julkaffets design är ett möte mellan svensk traditonell jul och signaturbönornas hemland, Kina. Vi på ZOÉGAS brinner för hantverk och kvalitet, och uttrycker vår passion genom vårt kaffe. Ett kaffe av högsta kvalitet, hållbart och ansvarsfullt odlat, skapat med gedigen kaffekunskap och en stor dos kärlek. Traditionsenligt lanserade vi julkaffet i ZOÉGAS Café & Butik den 8:e Oktober, i samband med lanseringen köade över 50 personer för att vara först i Sverige att provsmaka årets blandning. Julkaffets design i år är ett möte mellan svensk traditionell jul och signaturbönornas hemland Kina.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Vad är unikt med julkaffet 2019?

Årets julkaffe innehåller bland annat signaturbönor från Shangri-La i Yunnanprovinsen i södra Kina. Där har bönorna fått mogna långsamt ovanför molnen. Sedan 1994 har vi haft agronomer på plats i Kina för att hjälpa till med utbildningar inom hållbar odling och för att öka kvaliteterna på kaffebären. I området finns det ca 1400 kaffeodlare. Ye Ping på bilden är kaffeodlare och ledare för 156 odlare från sex byar i kooperativet Tianyu, som täcker 80 hektar kaffeodlingar. Som ledare för kooperativet får Ye Ping möjlighet att träffa olika människor inom kaffebranschen, både i Kina och utomlands. Synligheten inom branschen har gjort Ye Ping och hennes kooperativ kända för sina högkvalitativa bönor. Ye Ping har via sin utbildning dessutom ökat sin affärsmedvetenhet och planerar att utöka kaffeodlingen med 100 hektar under de kommande 2-3 åren.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

Årets julkaffe har en fyllig och smakrik karaktär. Smaken är komplex men välbalanserad med toner av mandel och päron. Kaffet har en frisk karaktär och tonerna av mandel lyfts verkligen fram om du kombinerar kaffet med en saffransbiscotti eller en klassisk mandelmussla. Tillsammans med en dadelboll får kaffet en friskhet som snabbt avtar och lämnar en känsla av välbehag.

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer