Hantverket

MÖRKROST

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Som ledare och experter inom mörkrost utvecklar vi ständigt nya mörkrostblandningar med spännande ursprung, för att inspirera dig till att utforska just din goda smak. 

Bakom varje detalj - från böna till den smakfulla ZOÉGAS-koppen finns ett gediget kaffehantverk skapat med passion och en stor dos kärlek. Oavsett vilken kaffekaraktär som passar din ZOÉGAS-stund kommer vi alltid att leverera kaffe av högsta kvalitet som är smakrikt med lång eftersmak.

MÖRKROST
LÄS MER HÄR
Coffee by Women
Läs mer här

COFFEE BY WOMEN

ZOÉGAS egna hållbarhetsinitiativ Coffee by Women skapar tusentals nya kvinnliga kaffeentreprenörer i Östafrika. Fler än 42 000 kaffeodlare i Kenya och Rwanda har utbildats sedan 2011 och vi kommer fortsätta med Coffee by Women även i framtiden.

VI ÄR Z

Vem är personerna bakom ZOÉGAS som är anledningen till att vi lyckas förse svenska folket med tusentals smakfulla koppar varje dag? I detta avsnitt presenterar vi Z-personerna, deras vardag och deras kunskaper inom respektive expertisområde. 

Dan, rostspecialist på ZOÉGAS berättar:
” ..Vid mörkrostning får man fram andra karaktäristiska smaker jämfört med mellanrostning. När man mörkrostar ett kaffe kan man tycka att det tappar syrlighet men det som sker är att de organiska syrorna spjälkas upp och omvandlas till andra organiska syror med mer komplexa smaker..

VI ÄR Z
LÄS MER OM OSS
KAFFENÖRDERI & TRENDER
LÄS MER HÄR

KAFFENÖRDERI & TRENDER

Visste du att..
Endast 0,1 grader kan göra stor skillnad i rostprocessen och våra rostmästare ser till att rostningen får ett perfekt resultat, gång efter gång..

Vi gillar att nörda ner oss i varje enskild detalj i vårt kaffehantverk och har genom åren samlat på oss kaffekunskap från hela världen. Lär dig mer om hantverket bakom kaffet och kommande trender inom kaffevärlden.

OUT OF HOME

För dig som driver restaurang, café eller coffee shop har vi på ZOÉGAS förstklassigt kaffe för alla typer av bryggare. Från portionspackade 80g påsar upp till 1 kg.

Out of home
Läs mer här
Pressmeddelanden
Läs mer här

PRESSMEDDELANDE

Det händer alltid mycket på ZOÉGAS, allt från nylanseringar till festivaler och utmärkelser. Detta vill vi givetvis kommunicera. Alla stora händelser går ut via pressmeddelanden som du hittar samlat här. 

ZOÉGAS HISTORIA

Med rötter i Italien och ett förflutet i Brasilien, via Tyskland och Danmark till Skåne. En lång resa idag, ett närmast ofattbart äventyr på 1800-talet. Historien om hantverket bakom ZOÉGAS är berättelsen om en köpman och hans hustru som la grunden till det goda kaffe som idag dricks över hela vårt avlånga land.

Följ med oss på äventyret bakom ZOÉGAS historia om en brasiliansk köpman vid namn Carlos Zoéga som år 1886 grundade ZOÉGAS i Helsingborg. År 1903 skapades Mollbergs Blandning och femton år senare skapades Horns blandning, som senare döptes om till Skånerost. Kaffekaraktärer som än idag är smakfulla favoriter i kaffekoppen.

ZOÉGAS Historia
Läs mer här
ZOÉGAS Cafe
Läs mer här