Månadens Z

Magnus "Z" Jernberg

Vårt första Z är en lokalkänd ZOÉGAS-fantast, familjefar och träningskille från Falun som avnjuter minst 10 koppar ZOÉGAS om dagen. På 40-årsdagen fick han världens bästa present av kompisarna, nu återstår det bara att namnge husdjuren efter favoritkaffet.

Magnus Jernberg, ZOÉGAS första Z, är en 41-årig ZOÉGAS-älskare som bor tillsammans med sin familj, frun Malin, barnen Isac och Agnes och sina tre ”bonuskatter”, trots kattallergi, i ett radhus i Falun. Magnus arbetar som fastighetsskötare och har ett brinnande intresse för träning. Magnus har sedan ett par år tillbaka grundat och drivit Måndagsklubben tillsammans med sina vänner. En träningsklubb med fokus på Crossfit och funktionell träning. Träningen utövas mestadels utomhus då Magnus föredrar att vistas ute i naturen.

Utöver engagemanget i ”Måndagsklubben” är Magnus även involverad som tränare i dottern Agnes fotbollslag. Magnus har minst sagt ett stort idrottsintresse i alla dess möjliga former och nivåer. Det är däremot inte enbart träningen som upptar stora delar av Magnus fritid. Kaffet ligger honom varmt om hjärtat och finns med i stora delar av hans vakna tid, från första morgonkoppen till sista kvällskoppen. Kopparna som under sommartid avnjuts i Magnus nysnickrade trädgårdspaviljong tillsammans med Malin.

Fältkockens kafferitual

Magnus började dricka kaffe som fältkock i lumpen. Att koka kaffe till frukosten vid gryningen blev dagens höjdpunkt. Under tiden i lumpen hade han även börjat snusa och till snuset ville han gärna dricka en kopp kaffe. För sex år sedan slutade Magnus att snusa och kaffet fick kompensera saknaden. Kaffet som tidigare hade varit drycken till snuset kom nu även att bli en snusersättare.

Varför minst 10 koppar om dagen?

För sex år sedan, då Magnus slutade snusa började han istället dricka dubbelt så många koppar kaffe varje dag. Idag dricker Magnus minst(!) tio koppar om dagen! Saknaden av de skarpa smakerna i snuset behövde en ersättare med minst lika mycket smak, vilket var anledningen till att han sökte efter mörkrostat kaffe i butikshyllan. Hans val av ZOÉGAS berodde däremot inte enbart på att kaffet var mörkrostat. ZOÉGAS tilltalade Magnus, som han själv beskriver det, genom en snygg logotyp, en tilltalande design och en bred mörkrostad variation i hyllan.

Kaffeminnen - världens bästa 40-årspresent!

Magnus, som numera är lokalkändis i Falun på grund av sin passion för mörkrostat ZOÉGAS, berättar även om minnen med varumärket som har uppmärksammats på olika sätt. Ett av Magnus favoritminnen med ZOÉGAS är från hans 40-årsdag. Magnus vänner köpte varsin ZOÉGAS-förpackning för att fylla Magnus skafferi med ZOÉGAS samtliga kaffesorter. Magnus andra favoritminne är från en radiotävling där konsertbiljetter till Madonna låg i vinstpotten. Tävlingen gick ut på att ta en Vogue-bild på sig själv och skicka in. Sagt och gjort, Magnus ställde sig och poserade bakom kameran tillsammans med sina barn och två paket ZOÉGAS i en ZOÉGAS-Voguekomposition. Med denna bild lyckades han även vinna konsertbiljetterna och fick chansen att gå och se Madonna live!

Gott kaffe - en sammanförande effekt?

Vad gäller minnen vill Magnus även tillägga att han, genom kaffet, har träffat många av sina kompisar och poängterar att kaffet faktiskt har en sammanförande effekt. ”Man kommer i kontakt med många människor över en kopp kaffe”, menar han. Kaffet är en viktig faktor i det sociala livet och många dagars sociala höjdpunkter sker på jobbet. Därför är det viktigt med ett gott och smakrikt kaffe i fikarummet, tillägger Magnus som har sett till att det serveras ZOÉGAS även på jobbet.

Magnus favorit-ZOÉGAS

Magnus favorit-ZOÉGAS är Mollbergs Blandning, Hazienda och säsongsprodukterna såsom sommar- och julkaffet. Om han skulle få chansen att utveckla en egen produkt i ZOÉGAS sortiment, hade han däremot valt att döpa om ett av sina favoritkaffe till ”Jernbergs Blandning”. Ni kanske kan gissa vilket? Han skulle även vilja ta fram en mörkrostad och stark blandning med toner av choklad, bär och muskler. Ett riktigt starkt kaffe helt enkelt. ”Ju mer smak desto bättre”, menar han.

Vad skulle husdjuren heta om Magnus fick bestämma?

Slutligen tillägger Magnus även att de nyligen fick tillökning i kattfamiljen och att han gärna hade velat döpa katterna till ”Kaffe” och ”Zoégas”. Där gick gränsen för hans passion tyckte hans fru Malin och katterna fick istället heta ”Chili” och ”Texas”.

Magnus misslyckades förvisso med att få igenom kattnamnen men han lyckades bli vårt första Z! Vi är otroligt glada för vår ambassadör Magnus ”Z” Jernberg i Falun, och som han själv benämner sig: #jagärzoegas. Ja, vi kan bara hålla med och säga, Magnus #duärzoegas!