Inspiration

Expedition Kahawa

Expedition Kahawa - en film om kärlek till kaffe och hotet mot kaffets framtid

Den 22 februari 2019 hade Zoégas första film Expedition Kahawa – Jakten på mästarens blandning premiär på Viaplay. I filmen ska Zoégas master barista Ola Persson tävla i International Coffee Championship i Dubai med en alldeles egen kaffeblandning. Men han saknar den sista pusselbiten. Ola reser därför till Kenya i förhoppningen att hitta den perfekta kaffebönan, vilket visar sig vara lättare sagt än gjort.

EXPEDITION KAHAWA - JAKTEN PÅ MÄSTARENS BLANDNING

Zoégas Master Barista Ola Persson står inför en utmaning. Om ett par veckor ska han tävla i International Coffee Championship i Dubai –en tävling som han inte bara vill försöka vinna utan göra det på sitt eget sätt. Han reser därför till Kenya och ger sig ut på ett storslaget äventyr  runt foten av Mount Kenya. Där måste han på bara en vecka lyckas hitta den ultimata kaffebönan till sin tävlingsblandning.  Expeditionen leder honom kors och tvärs över Kenyas vidsträckta savanner, djupa plantage och höga berg.

VARFÖR HAR ZOÉGAS GJORT EN FILM?

Vi på Zoégas brinner för en hållbar framtid för kaffet och för att hitta lösningar på de stora utmaningar som odlarna och kaffeindustrin står inför. Att förbättra kaffeodlarnas förutsättningar, framför allt genom utbildning, är avgörande för att de ska kunna leva på, och utveckla sin odling. Bara då kan vi säkra tillgången på kvalitetskaffe i framtiden. Med Expedition Kahawa vill vi på ett inspirerande och lärorikt sätt berätta om arbetet och passionen bakom varje kopp Zoégas.

VEM ÄR OLA?

”Var inte en mes”, minns Ola Persson att hans svärmor sa till honom när han tvivlade på sina kaffekunskaper inför en jobbansökan som säljare på Zoégas. Sagt och gjort, Ola kastade sig huvudstupa in i kaffevärlden och 20 år senare är han nu Master Barista för Zoégas