Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GRANITA AL CAFFÈ

En iskall kaffedessert.

För 4 personer, ca 30 minuter

Att äta Granita är ett av sicilianarnas sätt att klara av den heta sommarvärmen. Det sägs att de ibland gått upp på vulkanen Etna för att hämta snö till sin klassiska dessert. Här är ett enkelt recept i Zoégas tappning som fungerar både med överblivet kaffe, likaväl som en nybryggt.

Brygg 2 koppar Zoégas Forte och koka upp tillsammans med 1 dl kallt kaffe och 2 dl socker i en kastrull i 1-2 minuter. Rör om ordentligt.

Låt svalna till rumstemperatur och häll över i en frysbar behållare och ställ in i frysen.

Ta ut behållaren efter ca 2 timmar, innan det blivit genomfruset, och använd en gaffel för att blanda runt de redan frusna delarna. Ställ in i frysen igen.

Upprepa proceduren med ca en timmes mellanrum, tills granitan blivit fin iskross.

Servera i glas, toppad med löst vispad grädde,

 

Tips! Zoégas Granita al caffè passar utmärkt tillsammans med en kopp nybryggt Zoégas Forte eller Zoégas Espresso Carismatico.