VI ÄR ZOÉGAS

DAN, ROSTNINGSSPECIALIST

För att berätta mer om vår älskade mörkrost har vi gjort en djupdykning i ämnet med Dan Fredriksson, Rostningsspecialist på ZOÉGAS. Som rostningsspecialist krävs det att man nördar ner sig i varje enskild detalj i kaffehantverket för att lyfta fram exakt de smakämnen och aromer man önskar i rostningsprocessen. Därför är det inte helt överraskande att Dan beskriver sig själv som engagerad, driven och nördig. Utanför kafferosteriet svingar han gärna klubban i golf och dansar helst till 70- och 80-talsdisco. ”Jag kan mycket om musik men är totalt omusikalisk”. Dan njuter gärna av en smakfull kopp, hemmamalet bryggkaffe. Svart, utan mjölk – och naturligtvis mörkrost!

CAMILLA, RECEPTIONIST

Möt Camilla Johansson, vår sprudlande receptionist som är det första leendet man möter innanför portarna till vårt kafferosteri i Helsingborg. Bakom den färgglada personligheten döljer sig även en stor dos disiplin då Camilla har svart bälte i karate och utövat sporten i 10 år. Camilla lyssnar helst på hårdrock, tar gärna en sväng till gymmet och föredrar äventyr framför avkoppling.

Patrik, kvalitetsspecialist

Patrik beskriver sig själv som en lugn, noggrann och kvalitetsmedveten person, vilket är egenskaper som passar perfekt in i hans yrkesroll som kvalitetsspecialist på ZOÉGAS. När han inte kvalitetssäkrar hantverket bakom kaffet svänger han gärna på höfterna i en klassisk tiodans med dansstilar som exempelvis bugg, samba, tango, cha-cha och vals. 

Ercan, Factory controller

Ercan lyser upp när han får prata om sitt stora intresse – fotboll, som han utövar både på fotbollsplanen och gärna följer från soffan. Han lyssnar helst på turkisk hiphop och pop, njuter av att koppla av och tycker att fredagstacos och fika tillsammans med familjen är en viktig tradition som han gärna inte rubbar på. 

Ola, rostmästare

Karriären började på pappersindustrins internat i Markaryd följt av busskörning i lumpen. Idag är rostmästare Ola en viktig del i framställningen av alla våra kaffeblandningar. När Ola inte är inne i Z-fabriken och rostar kaffe tittar han på motorsport och lyssnar på musik. Han går gärna på konserter med Lady Gaga och gillar att koppla av och umgås med vänner. 

Lars, "Kaffe på jobbet" - expert

Lars familj, bestående av Anna, Lasse, Pelle och Kajsa blir ofta kallade för ”Barnen i Bullerbyn”. Bortsett från familjen och jobbet som Expert på ”kaffe på jobbet” är golf Lars stora passion. Han gillar även att måla akvarell och har, med sin konstnärliga ådra, lyckats ha två utställningar på galleri i Gamla stan i Stockholm. Bortsett från golf och akvarellmålning är kaffe också en stor passion i livet, vilket även dottern har anammat som idag också arbetar med kaffe. Jobbet fick hon för att hon kunde göra ett hjärta på latten när hon var på anställningsintervju, något hon har lärt sig av pappa Lars. 

Andreas, Konsumentkontakt

Andreas lever med frun Jenny och katten Juni i sundets pärla, Helsingborg. Till vardags arbetar han som konsumentkontakt på Nestlé men har främst gjort sig ett namn i kommentarsfälten på ZOÉGAS Facebook-sida. Andreas är ett stort ZOÉGAS-fan och menar att möjligheten för honom att få arbeta med ZOÉGAS kan likställas med en fotbollsspelare som får spela för sitt favoritlag. Med sitt stora intresse njuter han av att ”grotta” ner sig i ZOÉGAS kommentarsfält även till morgonkoppen på helgerna. Han menar att han lever ZOÉGAS, att han är ZOÉGAS.  

Tanja, Portföljansvarig

Hon har en stor och bidragande roll bakom hela vårt sortiment – från framtagningar av förpackningsdesigner till blandningar och nylanseringar. Hon är dessutom en del av marknadsteamet med många spännande och kreativa upptåg i sitt vardagliga arbete.

Vår energiska marknadsförare och portföljansvarige Tanja Wirholm berättar mer om den händelserika vardagen som Nordic Brand Manager på ZOÉGAS. 

Minette, Råkaffeansvarig

Hon är kvinnan med en mycket viktig och betydande roll bakom ZOÉGAS svarta guld. Med ett brinnande intresse för kaffe och hållbarhetsfrågor besitter Minette idag den värdefulla rollen som råkaffeansvarig. Hon är en del av vårt kunniga kvalitetsteam och har alltid mycket på gång, såväl på kontoret i Helsingborg som på kaffeplantage runtom i världen.  

Vår kunniga och erfarna Minette Rosén berättar mer om den händelserika och spännande vardagen som råkaffeansvarig på ZOÉGAS. 

Josefine, Ecommerce Manager

Hon är vår digitala guru med en mycket viktig funktion i säljteamet. Hon ansvarar nämligen för all ZOÉGAS försäljning online. I denna snabbväxande och snabbrörliga konsumtionskanal har Josefine alltid mycket att göra och för henne är det viktigt att ständigt hålla sig uppdaterad och att ligga i framkant.

Som Månadens Z i februari berättar Josefine mer om sin vardag som Ecommerce Manager på ZOÉGAS.

Andreas, Fabrikschef

Han är fabrikens glada chef som lever för måndagarna och älskar sitt jobb! I korridorerna och i fabriken sprider han glädje och har alltid många projekt och initiativ på gång. Arbete i processer för att minska svinnet och se till att konsumentklagomålen minskar är bara en del av Andreas värdefulla arbete.  

Som Månadens Z i mars berättar Andreas mer om sin vardag som Fabrikschef på ZOÉGAS.

Ida, Sensorikexpert

Hon är en av kvalitetsavdelningens viktiga spelare. Med sin sensoriska bakgrund och kunskap står hon bakom recepten till ZOÉGAS blandningar. Hon ansvarar för att se till att konsumenten får uppleva samma unika och högkvalitativa kaffestund var gång en kopp ZOÉGAS konsumeras. Utöver det stora, sensoriska ansvaret är hon dessutom involverad i fabrikens produktionsprocesser. 

Som Månadens Z i maj berättar Ida mer om sin vardag som sensorikexpert och application manager på ZOÉGAS.