ZOÉGAS Thanda
Upptäck toner av solmogna aprikoser och chili

En fruktig och fyllig smakkomposition rostad på Arabicabönor från Brasilien, Östafrika och södra Indiens frodiga kullar. Inspirationen till design och namnet Thanda, cool på hindi, kommer från Indien där kaffet växer i skuggan under grönskande trädkronor. En smakrik mörkrost med toner av solmogna aprikoser och chili. 100% Arabicabönor. Thanda ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på högvuxna Arabicabönor med utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Historian bakom Thanda

Fler kaffeälskare väljer att dricka mörkrostat kaffe. Som ledare och experter på mörkrostat kaffe gillar vi att leta efter nya och spännande ursprung till våra kaffeblandningar och strävar alltid efter att utveckla och ta fram nya smaker. Genom vårt arbete med ”Limited edition” provar vi ofta nya ursprung i mindre skala för att ta reda på hur kaffebönornas aromer och smaker samarbetar med kaffebönor från länder som Östafrika som är vår signaturregion. Det ger oss möjligheten att komponera nya kaffeblandningar med nya och spännande ursprung till vårt Selected Origin-sortiment.

Thanda är vår nya Selected Origin-blandning med kaffebönor från bland annat Indien. Blandningen är framtagen för att lyfta kaffebönor med spännande indiska smaker. År 2016 gjorde vi oss bekanta med de indiska kaffebönorna för första gången då vi tog fram blandningen för 2016 års Julkaffe. Smaken och kvaliteten på det indiska kaffet med sin sötma och balans, var mycket bra och gifte sig väl med kaffebönorna från våra andra ursprung. Därför ville vi utveckla det indiska kaffet ytterligare i våra blandningar vilket resulterade i Thanda. En fruktig och fyllig smakkomposition rostad på Arabicabönor från Brasilien, Östafrika och södra Indiens frodiga kullar. Indien som förövrigt är ett land som är känt för att producera sitt kaffe i skuggan av höga träd, vilket gör att den biologiska mångfalden bevaras.

Blandningens namn Thanda betyder ”cool” på hindi. Inspirationen bakom designen och kaffeblandningen är oräddheten att våga prova nya smaker och ursprung. Thanda är ett utmärkt val för mörkrostkonsumenten som söker variation och nya smaker från spännande och heta kaffeursprung.  

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

Kaffe kan, precis som vin, kombineras med olika tillbehör, smaker och rätter för att bäst komma till sin rätt. Thanda riktar sig till mörkrostkonsumenten som söker variation och nya smaker från nya och spännande ursprung, med sin smakrika, kryddiga och fruktiga mörkrost med toner av solmogna aprikoser och chili. Kaffet passar extra bra till neutrala smaker i kakor, maträtter och bruncher. 

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet 

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till ZOÉGAS existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer 

Du kanske även skulle uppskatta
Vägen till mörkrostat kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer