ZOÉGAS Presso
Upptäck toner av mörka bär

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Presso är en favorit i presskannan och perkolatorn med en smakfull blandning av 100% högvuxna Arabicabönor från Kenya, Centralamerika och Santoskaffe från Brasilien. Våra rostmästare har varsamt rostat och koppat bönorna i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en smakfull kaffekaraktär med kärva toner av mörka bär och bitter kakao. Vi på ZOÉGAS brinner för vårt kaffehantverk och oavsett vilken kaffekaraktär som passar just din goda smak kommer vi alltid leverera ett kaffe av hög kvalitet som är smakrikt med lång eftersmak. Allt för att vi på ZOÉGAS ska kunna ge dig som kaffeälskare det bästa kaffet, och låta dig uppleva en ZOÉGAS-stund. Så, avnjut av en riktigt god kopp Presso.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Presskaffe

Kaffebönorna i Presso  kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö. Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Presso ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på en komplex blanding av högvuxna Arabicabönor med noggrant utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse. Med passion för mörkrost sedan 1886.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till ZOÉGAS existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer

Du kanske även skulle uppskatta
Kaffeprovning
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer