ZOÉGAS Pasión Colombia
Upptäck toner av äpple

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Pasión Colombia är en av våra smakfulla blandningar med endast ett unikt ursprung. Bönorna är omsorgsfullt handplockade i Colombia där kaffet växer i vulkanisk jord mellan Chocos lågland och Andernas snöhöljda toppar på upp till 2000 meters höjd. Arabicabönorna är lätt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en mjuk, fruktig och frisk kaffekaraktär med en touch av syrligt och sött granatäpple. Vi på ZOÉGAS brinner för vårt kaffehantverk och ingen detalj lämnas åt slumpen. Hantverket bakom vårt kaffe - från den omsorgsfullt handplockade bönan till den smakfulla koppen Pasión Colombia är skapad med kaffekunskap från hela världen, och en stor dos kärlek. Allt för att du som kaffeälskare ska kunna njuta av din ZOÉGAS-stund med det bästa kaffet, och inget annat än det bästa.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Kaffebönorna i Pasión Colombia kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö.  Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Pasión Colombia ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på en komplex blanding av högvuxna Arabicabönor med noggrant utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse. Med passion för mörkrost sedan 1886.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Pasión Colombia är fruktig och frisk med en levande, ren och medelfyllig smak. Doften är lätt fruktig med förnimmelse av sötma, kola och gräs. Eftersmaken bjuder på fruktsyra med lite avslutande beska. Karaktären kompletterar basisk och neutral mat som italienska rätter med t ex mozarellaost och pesto. Tillsammans med grädde och glass framhävs toner av kakao och munkänslan blir len och fyllig. Banan ger en blommig och levande eftersmak.

Ett kaffe som passar utmärkt till kanelbulle, banana split och gräddbakelser.

Kaffepanerad gösfilé med canneloni

Gösen har fått renässans på senare år och klassas som en av de mest välsmakande svenska sötvattenfiskarna. Det fasta, magra köttet med den spännande kaffepaneringen och sötsyrliga såsen bjuder på ett brett smakregister med skön textur.

ZOÉGAS Pasión Colombia är ett medelfylligt kaffe med frisk och fruktig karaktär. Kaffet tränger igenom gösens smak och bjuder på nyanser av nyklippt gräs och harsyra. Den friska och syrliga vitvinssåsen harmonierar med fruktigheten i kaffet. En söt och gräddig dessert, som t ex panna cotta, ger en len och fyllig munkänsla i kombination med huvudrätt och kaffe.

4 portioner

CANNELONI

400 g färska lasagneplattor
375 g mozzarella
2 krukor färsk basilika
½ citron
1 ägg
Salt och peppar

Mixa mozzarella, basilika, citron, salt och peppar i en matberedare till en fin smet. Lägg ut lasagneplattorna och dela dem på längden. Smöra plattorna med smeten och rulla ihop. Pensla ändarna med äggula så att de håller ihop.  Baka i ugn på 150°C i ca 20 minuter.

GÖS

4 gösfiléer, ca 170 g per portion
26 g svart råris
15 g kaffe ZOÉGAS Pasión Colombia
Olja

Kör kaffe och ris till ett fint mjöl i mixer. Panera fisken på skinnsidan och stek sedan i olja på hög värme tills skinnet är krispigt. Baka klart fisken i ugn tillsammans med canneloni i ca 5-10 minuter, beroende på ugn.

Sås

3 dl creme fraiche
2 dl vitt vin
2 cl citronolja
½ citron
1 tärning grönsaksbuljong
30 g smör
Salt och vitpeppar
Maizena

Koka ihop alla ingredienser till såsen i 10 minuter, förutom Maizena, smör, salt och vitpeppar. Smaka av med salt och vitpeppar, red sedan av med Maizena. Mixa såsen med smöret i mixer.

SOCKERÄRTOR OCH GARNERING

200 g sockerärtor
2 strån gräslök
Salt

Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten. Garnera med gräslök och eventuellt rå rödbeta. 

 

PASIÓN COLOMBIA FINNS SOM HELA BÖNOR

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det, med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Du kanske även skulle uppskatta
Smak på kaffe
Läs mer
vad passar till vad?
Läs mer