ZOÉGAS Intenzo
Upptäck varma toner av röda äpplen

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Intenzo är en aromrik smakkomposition av omsorgsfullt handplockade, högvuxna Arabicabönor från Östafrika som ger en varm fyllighet, smakfullt balanserad med Arbicabönor från Centralamerika. I vårt kafferosteri i Helsingborg har våra rostmästare rostat och koppat bönorna till perfektion för att lyfta fram en fyllig mörkrost med toner av röda äpplen, där sötma och syra kompletterar varandra. Vi på ZOÉGAS brinner för vårt hantverk och uttrycker vår passion genom vårt kaffe och smaken blir således resultatet av vårt arbete. Resan från den omsorgsfullt handplockade bönan till att Intenzo når din kaffekopp är skapat med kunskap från hela världen, omsorg och en stor dos kärlek. Så, låt oss skapa njutning i din vardag med en smakfull kopp Intenzo och ett kaffe av högsta kvalitet.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Kaffebönorna i Intenzo kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö.  Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Intenzo ingår i vår Z-kollektion. Där hittar du våra klassiska smak- och aromrika kaffeblandningar som rostas på högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär. 

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Intenzo har en fyllig ren doft av svarta vinbär med inslag av vaniljstång. Smaken har en frisk syrlighet och en lätt fruktighet med lutning åt gröna äpplen. Eftersmaken är något besk med framträdande lakritsrot. 

Den varsamma mörka rostningen samspelar med starka kryddor som curry och chili. Kaffets mjukhet dämpar hettans högsta toner och bevarar en delikat styrka. Kaffet ger en nötig och angenäm eftersmak till choklad och banan.

Tutingens tryffeltårta

Den här läckra tryffeltårtan, med rik och fyllig smak, skickar alla choklad- och kladdkaksälskare till paradiset. Smakupplevelsen är fulländad tillsammans med en kopp ZOÉGAS Intenzo.

ZOÉGAS Intenzo har en fyllig och ren doft av svarta vinbär med inslag av vaniljstång. Smaken har en frisk syrlighet och en lätt fruktighet med lutning åt gröna äpplen. Eftersmaken är något besk med framträdande lakritsrot. Chokladen i chokladtryfflelkakan rundar av kaffet och ger en fruktig och smakrik avslutning. Kaffet upplevs lätt och delikat och går hand i hand med kakan. Grädden hjälper till att framhäva en smak av nötter. ZOÉGAS Intenzo tillsammans med choklad är en perfekt kombination.

10-12 bitar

150 g osaltat smör
300 g mörk choklad med 60% kakao
4 cl starkt kaffe
7 äggulor
6 äggvitor
1,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
En nypa salt

Smält chokladen och smöret i ett vattenbad. Klä botten av en springform (form med löstagbara kanter), ca 24 cm diameter, med ett bakplåtspapper. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret och saltet, lite i taget. Vispa tills smeten blir som maräng.

Rör ner kaffet och äggulorna i chokladsmeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladsmeten och häll i formen (som ska vara osmord). Grädda i ca 40 minuter på 120°C. Kakan kommer inte att se helt färdig ut. Om du efter 40 minuter tycker att det är tveksamt om kakan är färdiggräddad så kan den gräddas i ca 10-15 minuter till. Stäng sedan av ugnen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt kakan svalna i ugnen, ställ den sedan i kylen i minst tre timmar. Ta bort botten och pappret. Pudra med florsocker. Skär kakan med en vass kniv som doppats i hett vatten och torkats av. Servera med vispgrädde eller vaniljglass. 

INTENZO FINNS SOM HELA BÖNOR

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Du kanske även skulle uppskatta
Smak på kaffe
Läs mer
Sifonbryggning & aeropress
Läs mer