ZOÉGAS Forza!
Upptäck toner av chili

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Forza! är en blandning av Santoskaffe från Brasilien och handplockade högvuxna Arabicabönor från Östafrikas bergssluttningar. I vårt kafferosteri i Helsingborg har våra rostmästare rostat bönorna extra mörkt för att lyfta fram ett eldigt och smakrikt kaffe, med toner av mörk choklad och chili. Med kaffekunskap från hela världen och passion för vårt hantverk skapar vi ett smakfullt kaffe av högsta kvalitet. Allt för att vi på ZOÉGAS ska kunna ge dig som kaffeälskare det bästa kaffet, och låta dig uppleva en ZOÉGAS-stund tillsammans med en smakfull kopp Forza!

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Hela Bönor

Kaffebönorna i Forza! kommer från bland annat Rainforest Alliance certifierade odlingar. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som skyddar miljön och ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö.  Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Forza! ingår i vår Selected-kollektion. Där hittar du våra finaste kaffeblandningar som mörkrostas på en komplex blanding av högvuxna Arabicabönor med noggrant utvalda aromer och speciella kopprofiler för en ännu större smakupplevelse. Med passion för mörkrost sedan 1886.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Forza! ger en eldig och kraftfull smak där en lätt jordighet samsas med syra och inslag av tobak. Doften är rik med spår av bittermandel och choklad. Kaffet är utmärkt till choklad, desserter och sötsaker. Sötman parar sig med kaffets strävhet på ett extraordinärt sätt och skapar en harmonisk smakupplevelse. Kaffets eldighet balanserar också avec som whiskey, sherry eller punch.

Valrhona chokladtårta

En delikat och mustig chokladtårta som serveras tilsammans med en kula pistageglass och inlagda körsbär – och en kopp ZOÉGAS Forza!. Tårtan passar mycket bra efter kraftfull och kryddad mat, där chokladen dämpar hettan och ger en svalkande känsla i munnen. Smakerna slår små piruetter i munnen och upplevelsen är sensationell.

Valrhona är en ansedd chokladtillverkare som har mörk choklad med enastående kvalitet. Chokladen har äkta sötma och mycket kakao med en genomträngande karaktär och en omaskerad aromrikedom. Den intensiva sötman balanserar av strävheten i det kraftigt mörkrostade ZOÉGAS Forza!. Kaffet blir sötare och behåller sin eldiga karaktär och stora fyllighet samtidigt som chokladen får leva ut sitt hela smakregister.

4 portioner

CHOKLADKAKA

500 g mörk choklad (gärna Valrhona)
3 ägg
2 dl mjölk
3 msk vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggen fluffiga. Koka upp mjölk och grädde tillsammans i en kastrull. Blanda choklad och ägg, häll över mjölken och grädden. Vispa till en jämn smet och häll upp i ugnsform. Baka i ugn på 95°C i ca 30 minuter tills chokladen får en fast konsistens.

NÖTBOTTEN

100 g glukos
300 g socker
100 g vatten
250 g hasselnötter
200 g vit choklad
30 g praline (brända mandlar)

Lägg hasselnötterna på en plåt och rosta i ugn på 200°C i ca 10 minuter. Gör en karamell av glukos, vatten och socker under omrörning på het platta. När den är gyllene i färgen, slå i de rostade hasselnötterna. Rör om och slå upp på en plåt och låt stelna över natten i kylskåp. Mixa nötkaramellen till pulver i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smält den vita chokladen tillsammans med praline och blanda upp med nötpulvret, kyl ner och kavla ut mellan smörpapper. Skär ut i en storlek som passar chokladkakan.

FORZA FINNS SOM HELA BÖNOR

Hela bönor ger en större smakupplevelse och passar dem som vill unna sig det allra godaste kaffet. Ett nymalet kaffe fyller hemmet med ljuvliga dofter, och genom att mala kaffet precis innan bryggning får drycken ännu mer arom och smak. Hela bönor ger dig dessutom friheten att brygga ditt kaffe precis som du vill ha det, med den bryggmetod du vill. 

Läs mer om hela bönor 

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

 

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just dem smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Du kanske även skulle uppskatta
Smak på kaffe
Läs mer
Sifonbryggning & aeropress
Läs mer