ZOÉGAS Estanzia
Upptäck toner av röda vinbär

Gott kaffe är vårt hantverk och passion. Estanzia är en Fairtrade- och KRAV-märkt blandning med en komposition av omsorgsfullt handplockade Arabicabönor från Östafrika, Central- och Sydamerika. Bönorna är lätt mörkrostade och koppade i vårt kafferosteri i Helsingborg där vi lyft fram en kaffekaraktär med frisk smak, toner av röda vinbär och mjölkchoklad. Våra rostmästare har rostat kaffebönorna till perfektion och våra kvalitetsspecialister har provat om och om igen för att säkerställa ett hållbart odlat kaffe av högsta kvalitet. Allt för att du som kaffeälskare ska kunna njuta av en smakfull kopp Estanzia och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Bryggtyper

Bryggkaffe

Med passion för hantverk och kvalitet vill vi förhöja kaffestunden för de som delar vår passion för gott kaffe.

Utöver att bönorna kommer från Fairtrade- och KRAV-certifierade odlingar så har vi sedan 2011 investerat i  vårt mångåriga hållbarhetsiniativ Coffee By Women. Detta är en del av vårt hållbarhetsarbete för att säkra att kaffet odlas på ett sätt som ger bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare. Samtliga kaffeodlare erbjuds kostnadsfri utbildning i hållbar och produktiv kaffeodling, kvalitetsuppgradering, verifiering samt certifiering. ZOÉGAS mål är att minst 30% av de som utbildas i våra egna hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor. Allt för att du som kaffedrickare ska kunna njuta av den smakfulla ZOÉGAS-koppen och samtidigt vara en del i en positiv och hållbar utveckling för framtiden, för människa och miljö. Läs mer om ZOÉGAS mångåriga hållbarhetsinitativ Coffee By Women här.

Estanzia ingår i vår Organic-kollektion, där hittar du våra dubbelcertifierade ekologiska kaffeblandningar som rostas på 100% högvuxna Arabicabönor för att få fram just de smaknyanser som skapar vår unika karaktär.

SMAKKOMPISAR – PASSAR BRA TILL

ZOÉGAS Estanzia är ett friskt och balanserat kaffe med toner av röda vinbär och mjölkchoklad. Doften är svagt syrlig och har en mjuk underton.

Estanzia passar extra bra tillsammans med söta och syrliga frukter, bär och efterrätter.  Tillsammans med en syrlig citronmousse blir kaffet en fullträff.

Upptäck det goda i det mörka

Det är stor skillnad mellan ett mörkrostat och ett mellanrostat kaffe. Det mörkrostade kaffet har en rikare karaktär och är ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe med en lång och ljuvlig eftersmak. Det ger dig helt enkelt en större upplevelse.

Det är bara kaffebönor av yttersta kvalitet som tål att mörkrostas, och den mörka rostningen lockar fram dess aromatiska ämnen. För att få fram just de smaknyanser som skapar ZOÉGAS unika karaktär väljer vi noggrant ut högvuxna Arabicabönor av finaste kvalitet, framförallt från Kenya och Östafrikas bergssluttningar. Bönorna mörkrostas sedan varsamt i vårt rosteri i Helsingborg.

Bönans väg mot rosteriet

Hög standard skapar jämn kvalitet

Vi testar och provsmakar kaffet efter varje rostning men varför är det så viktigt att provsmaka? Jo, för att kunna garantera att konsumenten får den allra bästa kvalitén måste man försäkra sig om att alla bönor lever upp till ZOÉGAS existerande sortiment. En Mollbergs Blandning ska ju alltid smaka som en Mollbergs Blandning! Därför testar vi alltid de nyrostade bönorna mot en referens som aldrig får vara mer än tre månader gammal.

Läs mer

Du kanske även skulle uppskatta
Sifonbryggning & aeropress
Läs mer
Kaffeprovning
Läs mer