Espresso

Espresso

En del menar att ordet espresso har sitt ursprung i italienskans ”espresso”, som direktöversatt betyder ”snabb”. Enligt andra kommer ordet från ”espressione” som betyder ”uttryck”. Oavsett vilket som är sant så stämmer bägge definitionerna in på espressokaffe eftersom det både går snabbt att brygga och dessutom har en uttrycksfull karaktär.

Åsikterna går också isär när det gäller vilka kaffesorter som ska få kallas espresso, då kaffevärldens smakpreferenser skiljer sig åt. Det finns nästan lika många tekniker och bryggmetoder som det finns baristor. Generellt kan man säga att espressokaffe kräver de mest finmalda bönorna medan presskaffe kräver de grövsta - och där emellan finns andra kaffesorter som exempelvis bryggkaffe.

ZOÉGAS espresso består av mörkrostade bönor och innehåller både Robustabönor och Arabicabönor. I espresso dominerar Robustakaraktären som ger espressokaffet sin kraftfulla smak, med nyanser av flingsalt, en lätt bitterhet och toner av mörk choklad. ZOÉGAS espresso kan med fördel avnjutas som en smakfull dubbel espresso för sig själv men passar också perfekt som bas i en krämig cappuccino, caffè macchiato eller caffè latte.

Carismatico - Blommig arom & toner av citrus

Dubbelcertifierad espresso med blommig arom och syrliga toner av citrus. 100% Arabicabönor från Östafrika och Latinamerika. Kraftig nog att dricka tillsammans med mjölk, även utsökt som ren espresso.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet

Della Casa - Kraftfull och kärv

En klassisk espresso med kärv, syditaliensk karaktär. Blandningen är mörkrostad och innehåller både Robusta- och Arabicabönor. Robustakaraktären dominerar och skapar en tuff espresso med kraftig smak, nyanser av flingsalt och en lätt bitterhet med toner av mörk choklad. Passar perfekt som bas i en krämig cappuccino eller caffè latte.

Rostningsgrad

Fyllighet

Syrlighet